Fons

Fons de la primera planta

La biblioteca disposa d’un fons general format per llibres sobre totes les temàtiques, novel·les, obres de referència (enciclopèdies, diccionaris, atles i anuaris), còmics, premsa diària, revistes, CD de música de tots els tipus, DVD temàtics, de cinema i musicals i altres formats.

Tots els documents els trobareu a les prestatgeries en accés lliure i estan disponibles perquè us els emporteu a casa, a excepció de les obres de referència (diccionaris, atles, enciclopèdies…) que és material exclòs de préstec i que podeu fotocopiar a la mateixa biblioteca.

També disposa de fons especials per a adults, per a infants i per a famílies. Els fons especials per a adults són: Cuina, Vida Sana, Cinema documental, Sèries de Televisió i Fet a mà.

Per a famílies disposem de l’espai Famílies i + i també la secció de Cinema Familiar. I per últim per als infants trobem: Cuina i Pirates.

castelldefels

A més, la biblioteca disposa d’un espai de col·lecció local a la segona planta on trobareu tots els documents que parlen del municipi, de la comarca i també aquells llibres editats i escrits per autors de Castelldefels. Història, geografia, poesia, novel·la, flora, etc. Si vols conèixer Castelldefels aquesta és la secció adequada.

També teniu accés a Castelldefels Ebooks, una eina cultural per a Castelldefels, que permet als usuaris baixar la col·lecció de llibres que s’han editat o en els quals s’ha col·laborat des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Castelldefels. Els llibres electrònics  es podran baixar en pdf d’alta resolució per tal de visualitzar-los a qualsevol lector de llibres electrònics.

I també l’Espai JotaeNa a la primera planta, dedicat al públic més jove, on poden trobar novel·la juvenil, amb un munt de recomanacions, així com també novel·les juvenils en anglès i francès i també llibres de poesia.

cuina1

Cuina

Hi trobareu un ampli fons relacionat amb cuina i gastronomia, amb receptes tant de la cuina autòctona com d’arreu del món. Per facilitar-vos la cerca els hem subdividit en diversos grups que s’identifiquen amb una icona en diversos colors: Restauració, Cuina d’autor, Cuinar, Plats i productes, Cuina catalana, Cuines al món, Postres i dolços, Begudes, Dietes i Cuines alternatives.

També a la secció infantil hi trobareu un ampli fons relacionat amb cuina i gastronomia, llibres de receptes, d’hàbits alimentaris, nutrició i diferents productes, així com contes i còmics.

pictos_vidasana-noves

Vida sana

Si vols fer la teva vida més saludable, la biblioteca us ofereix un fons especial, en tot tipus de suport, sobre nutrició, medicines i teràpies alternatives, homeopatia, plantes medicinals, osteopatia, meditació, mètodes de relaxació, tai-txi, ioga, pilates, txikung, bellesa natural, flor de Bach, etc.

imatge_original_cine_doc

Cinema documental

Amb una finalitat informativa, didàctica i sensibilitzadora, el cinema documental està generant treballs força interessants, ja que combina material d’arxiu, testimonis directes i una diversitat de recursos tècnics, on el punt de vista és el protagonista. Aquesta secció és a l’àrea d’audiovisuals de la biblioteca i està identificada amb aquesta icona.

cinema-europeu

Cinema europeu

Selecció de films realitzats i produïts al Vell Continent i amb participació destacable de directors, actors, guionistes europeus, etc.

cinema-premiat

Cinema premiat

Selecció de films premiats en alguns dels festivals i premis cinematogràfics més coneguts d’arreu del món com els Oscars, la Berlinale, els César, Sant Sebastià, Sundance, Màlaga, Gaudí, etc.

Sèries de televisió

A la biblioteca també trobareu la secció de sèries de televisió. Hi trobareu diversos títols que us podeu endur en préstec. Aquesta secció es troba a l’àrea d’audiovisuals de la biblioteca i està identificada amb aquesta icona.

Filmografia bàsica

A la biblioteca també trobareu la secció de filmografia bàsica. Des de grans clàssics de la història del cinema, fins a pel·lícules característiques d’un moviment cinematogràfic, d’un període o d’una generació determinada; passant per films significatius de la cinematografia de gèneres, del cinema independent o del cinema d’autor. Aquesta secció es troba a l’àrea d’audiovisuals de la biblioteca i està identificada amb aquesta icona.

disco-bas

Discografia bàsica

La selecció comprèn tota mena d’estils i gèneres de l’anomenada «música popular» dels segles XX i XXI. Des de músiques tradicionals i característiques de diferents territoris del món, fins a música electrònica i bandes sonores de pel·lícules, passant per alguns dels millors discs de pop-rock en tots els seus estils i subgèneres; així com CDs de jazz, de blues, de soul, de rap, de bolero, etc. La secció la trobareu a la Planta 0 de la Biblioteca.

comic

Còmic

A la Planta 0 trobareu la secció de còmic organitzada segons l’origen de l’autor, de manera que teniu el còmic europeu, espanyol, sud-americà, nord-americà, asiàtic, africà i el còmic Marvel.

Els documents que parlin de personatges de còmic o d’història del còmic també els podreu trobar en aquesta secció.

manualitats_definitivo

Fet a mà

Conjunt de llibres, DVD i altres materials sobre costura, manualitats i labors. Tall i confecció, patronatge, ganxet, punt, patchwork, costura creativa, macramé, punt de creu i manualitats de tot tipus. Aquesta secció es troba a la primera planta de la biblioteca i està identificada amb aquesta icona:

icona-oposicions

Oposicions

Conjunt de llibres, temaris, tests, qüestionaris i supòsits pràctics útils per preparar-se oposicions d’un ampli ventall de places a l’administració pública: administratius, bibliotecaris, mestres, Mossos d’Esquadra, bombers, conserges, etc. La secció la trobareu a la Planta 2 de la Biblioteca.

Famílies i +

A la secció infantil trobareu un conjunt de documents (llibres, revistes, enregistraments sonors i visuals) divulgatius sobre psicologia, salut, pedagogia i d’altres temàtiques relacionades amb l’etapa infantil i l’adolescència. Es dirigeix a tota persona interessada en el món dels infants: pares i mares, avis i àvies, tutors, educadors… i principalment per a ús particular, no professional. Per facilitar-vos la cerca els hem subdividit en diversos grups que s’identifiquen amb una icona en diversos colors.

Es troben les classificacions següents:

Comencem! Llibres sobre embaràs, part, postpart, i en general sobre la criança dels nadons durant els primers mesos. També llibres sobre la família en general, reflexions sobre el fet de ser pares, nous models de família, adopció, etc.

Creixement: Llibres que parlen sobre l’evolució dels infants, educació, psicologia, pedagogia, alimentació, salut, conflictes, aprenentatge…

Adolescència: Llibres sobre psicologia de l’adolescent, l’oci i les tendències actuals, relats personals, alimentació…

Lleure: Reculls de contes, gust per la lectura, excursions i viatges en família, jocs, manualitats, oci i activitats per fer amb els infants.

Cinema familiar

A la biblioteca també hi trobareu una secció de cinema familiar, amb pel·lícules per a diferents edats per a gaudir-ne en família, amb amics i amb crispetes. Aquesta secció és a l’àrea d’audiovisuals de la biblioteca i està identificada amb aquesta icona:

Pirates

Hi trobareu la selecció de llibres de la secció infantil que parlen de pirates i que, per tant, estan relacionats amb la mascota de la biblioteca la Pirata Benvalenta, nom triat entre les propostes de tots els infants de Castelldefels.  Inclou llibres per a totes les edats, de ficció, de coneixements, còmics, etc.

Recordeu que podeu accedir a tot el fons disponible a través del Catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Si voleu podeu accedir a la Política de Desenvolupament de la Col·lecció clicant a l’enllaç següent.

I també teniu un munt de recursos en línia a través de la Biblioteca Virtual.

Recursos en línia

La Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado és un centre local d’accés lliure a la informació, al coneixement, a la cultura, a la formació continuada i al lleure.

És un espai de relació que actua com a agent actiu en la promoció de la lectura per als ciutadans, i que interactua amb agents culturals, socials i educatius de Castelldefels.

naxos

Naxos music library

Ampli repertori de música de tots els gèneres amb especial incidència de la música clàssica. Més de 106.000 CD i 1.500.000  talls musicals que es van actualitzant mensualment amb noves incorporacions.

Per a cada disc s’ofereix la imatge de la portada, l’índex detallat de tots els talls, notes i comentaris, biografies…

Inclou també llibrets i sinopsi de més de 700 òperes i biografies d’artistes i compositors.

Per a la consulta a la base de dades de música t’has de validar amb el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

efi

Pel·lícules en línia. E-film

La plataforma eBiblio Catalunya ha incorporat més de 2.300 títols de pel·lícules per visualitzar en línia a través del nou servei, ebibliocat.efilm. El catàleg que s’ofereix inclou pel·lícules, curtmetratges, concerts i documentals.

Els usuaris de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya poden accedir de manera gratuïta a l’E-film. Per accedir a aquests continguts digitals només cal disposar del carnet d’usuari d’una biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i identificar-se a la biblioteca digital eBiblioCat .

Cada usuari podrà tenir en préstec dues pel·lícules simultàniament amb un màxim de 8 títols al mes. El temps de visualització de cada pel·lícula és de 72 hores i amb la mateixa validació s’hi podrà accedir des de diferents dispositius.

Per a la consulta a la base de dades de música t’has de validar amb el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Documentals musicals en línia. In-edit TV

La Xarxa de Biblioteques Municipals us ofereix el servei gratuït de visionament de documentals musicals mitjançant l’accés a IN-EDIT TV,  la plataforma de visionament en línia del Festival IN-EDIT, que exhibeix el més destacat del documental musical des de l’any 2003. Hi trobareu una àmplia representació de títols de passades edicions del festival i també novetats exclusives.

Una petita part dels vídeos estan exclosos d’aquest servei en ser de pagament. Els títols s’identifiquen perquè porten una icona amb preu.

Audiollibres en mp3

Els audiollibres són llibres parlats, en la seva versió integra de l’obra original. Són llegits en veu alta per locutors i narradors professionals en gravacions a una sola veu , sense música de fons.

El catàleg està format per obres clàssiques i actuals, en català i castellà, que es troben agrupades en sis categories: autoajuda, novel·la per a adults, novel·la juvenil, assaig, relats i obres clàssiques.

Per accedir al sistema és necessari disposar del carnet de biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Cada usuari té accés a dues descàrregues de cada títol per si es produeix qualsevol problema en la primera descàrrega i a tantes escoltes en transmissió en línia com desitgi.

Selecció de webs

Inclou enciclopèdies generalistes, bases de dades especialitzades en medicina, història, dret, butlletins oficials, etc…

Ebiblio

eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

eBiblio ofereix als ciutadans una col·lecció de novetats editorials de diverses temàtiques:

  • Obres de ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen còmic, narrativa, poesia i teatre.
  • Obres de no-ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen obres de ciències socials, desenvolupament personal, esports, informàtica, viatges, etc.

També disposa d’una selecció de pel·lícules, curtmetratges, enregistraments de concerts i documentals.

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X