Tertulia Llegir el Teatre: «Terra baixa: reconstrucció d’un crim» de Àngel Guimerà con versión de Pablo Ley

 In Actividades, Noticias

La setmana passada vam tenir la sessió de la tertúlia Llegir el Teatre per comentar l’obra creada per Cultura i conflicte amb dramatúrgia d’Anna Ma. RicartMoriu-vos.

La sessió va ser molt animada i va haver-hi molta participació. Després de posar en context l’obra, la dramaturga i el director i creadors de l’espectacle, els tertulians vam comentar aspectes del text i també de la representació, caracteritzada per posar sobre la taula un tema tabú a la nostra societat, el tracte dispensat a la gent gran. Sobretot es van destacar les situacions tristes, injustes i ben reals en les que es troben els personatges, gent gran més o menys apartada per la societat, ja sigui en soledat a casa o tractats com a infants sense llibertat a les residències geriàtriques. Els tertulians vam fer diverses aportacions vivencials sobre la situació de la gent gran en residències i la seva gestió, a la nostra mateixa ciutat, i com les polítiques públiques no acaben de veure aquest tracte com un problema cabdal i que afecta a tothom, ja sigui ara o en un futur.

Pel que fa a la vessant artística, es va destacar la capacitat de l’obra d’emocionar i la importància de la música i la dansa en l’espectacle, tot això sense caure en un dramatisme i pessimisme excessiu.

En el que vam estar plenament d’acord va ser en la capacitat de l’obra de fer reflexionar sobre aquesta injustícia, altra cosa són les possibles solucions que apunta el text i que cadascun dels participants vam apuntar, un canvi social que ha de començar per la consciència i actuació personal i pels poders públics.

D’altra banda, ja podeu passar a recollir un exemplar d’obsequi per la propera sessió de la tertúlia que tindrà lloc el dijous 26 de gener a les 19 h a l’Espai de Suport 3. L’obra que llegirem i comentarem és el clàssic d’Àngel Guimerà  i la versió feta per Pablo Ley i dirigida per Carme Portaceli: Terra baixa: reconstrucció d’un crim.

Si voleu veure l’obra abans de venir a la tertúlia no oblideu que es representa des del 18 de gener i que els participants a la tertúlia podeu gaudir d’un 15% de descompte en les entrades del Teatre Nacional de Catalunya.

La Tertúlia Llegir el Teatre és una bona oportunitat per donar a conèixer alguns dels textos teatrals d’autors clàssics o contemporanis d’aquí i d’arreu del món que es representaran durant la temporada al TNC.

Recommended Posts

Comience a escribir y presione Entrar para buscar

X