Àrea infantil

Si teniu menys de 12 anys aquest és el vostre espai de la biblioteca. En aquesta zona podreu llegir contes, consultar documents per a fer treballs i descobrir un munt de coses; també podeu connectar-vos a Internet i fer treballs a l’ordinador.

Recomanacions per gaudir de la Sala infantil:

 • Mantingueu el silenci i un ambient tranquil i relaxat.
 • Per motius d’higiene no es pot menjar ni beure a la sala excepte aigua.
 • Els infants han d’anar acompanyats d’un adult fins als 7 anys.
 • Si els infants estan nerviosos millor tornar un altre dia.
 • Tracteu el material amb cura i respecte.

Gràcies per la vostra col·laboració!

Pel que fa al fons que oferim, podeu veure els documents que es troben a l’àrea infantil consultant el catàleg a l’enllaç següent: Gènius .

Llibres de ficció i fantasia

Els contes estan ordenats per edats:

 • I1 amb un gomet de color blau (fins a 6 anys), i amb una icona que n’indica la temàtica o altres aspectes. Podeu veure les diferents icones i les explicacions en aquest document.

Icones i explicació dels contes per a infants de fins a 6 anys

 • I2 amb un gomet de color vermell (de 7 a 10 anys) ordenats alfabèticament pel cognom de l’autor.
 • I3 amb un gomet de color verd (d’11 a 13 anys) ordenats alfabèticament pel cognom de l’autor.
 • Contes i llibres en anglès, francès, alemany i italià. També trobareu contes en gallec i basc, entre d’altres llengües.

Visió general àrea infantil secció contes

Llibres de coneixements

Els trobareu ordenats segons el tema que tracten, amb una I al davant per indicar que són llibres que trobareu a l’àrea infantil i el codi corresponent a la seva matèria. També hi trobareu diverses seccions especials:

biblio-teca

Biblio & teca

Conjunt de documents de  ficció i no-ficció,  divulgatius, al voltant del món de la cuina. És  a dir, destinats que els infants es puguin apropar, iniciar  o bé aprofundir en el coneixement de tot el que envolta la gastronomia.

Formen part del fons de cuina els llibres de receptes i gastronomia, però també documents sobre hàbits alimentaris, nutrició i diferents productes, així com contes i còmics.

També trobareu a l’àrea infantil…

 • Còmics.
 • Revistes
 • Pel·lícules en DVD.
 • Música i contes narrats.

Famílies i +

Fons especial que té la finalitat d’acompanyar i oferir un ajut des del punt de vista informatiu i de formació als pares, mares, tutors i educadors, posant a la seva disposició un fons específic sobre diferents aspectes del món dels infants i dels adolescents. Els documents estan agrupats pels temes següents i identificats amb les icones detallades a continuació:

embaras

Comencem: Llibres sobre embaràs, part, postpart, i en general sobre la criança dels nadons durant els primers mesos. També llibres sobre la família en general, reflexions sobre el fet de ser pares, nous models de família, adopció, etc.

evolucio-infants

Creixement: llibres sobre l’evolució dels infants, educació, psicologia, pedagogia, alimentació, salut, conflictes, aprenentatge, noves famílies, etc.

Llibres sobre els infants amb problemes de desenvolupament físic, afectiu, etc.

adolescencia

Adolescència: llibres sobre psicologia de l’adolescent, l’oci i les tendències actuals, relats personals, alimentació, sobre les necessitats per entendre els adolescents, problemes a què s’enfronten, temes de sexualitat, embaràs, etc.

lleure

Lleure: reculls de contes, gust per la lectura, excursions i viatges en família, jocs, manualitats, oci i activitats per fer amb els infants. Llibres per estimular l’aprenentatge dels infants amb jocs, exercicis per fer amb els més petits, tant a casa com a l’exterior, guies de viatge, llibres de tallers, de cançons, reflexions sobre el lleure dels fills, etc.

Els imprescindibles

Secció de llibres i llibres joc que podeu demanar al taulell de l’Àrea infantil per consultar-los a la sala. Són documents molt demanats pels nostres usuaris, per això els tenim exclosos de préstec, perquè en pugueu gaudir en qualsevol moment.

joc-en-joc

De joc en joc

La Biblioteca també és un lloc on jugar, per això teniu a la vostra disposició una cinquantena de jocs de taula per a totes les edats. Scrabble, Carcassone, escacs, Uno, Catan, Verbàlia i molts més!

Pel que fa a les activitats infantils us n’oferim les següents:

15 MINUTS COMPTATS

La filosofia de l’activitat és fer de la lectura de contes una activitat propera i accessible a tothom. Per aquest motiu, els assistents no s’han de desplaçar enlloc sinó que és el mateix personal de l’equipament el que acudeix a la sala infantil a explicar contes a qui es trobi allà en aquell moment. No cal reservar un dia en concret per gaudir d’aquesta activitat ja que es repetirà cada dia de la setmana i sempre a la mateixa hora a les 17.30 h i durant 15 minuts.

L’HORA DEL MEDI AMBIENT

Tallers pràctics per a infants a partir de 4 anys relacionats amb el medi ambient, els animals, la natura, etc. Es realitzen alguns dimecres a les 18 h. En col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient.

BIBLIO&TECA: CUINA I ALIMENTACIÓ PER A INFANTS

Inclou activitats diverses relacionades amb el món de la cuina i el fons especial infantil de cuina Biblio & teca: tallers de cuina, manualitats, hores del conte, tallers de cuina en anglès, etc. També és un programa especialitzat d’activitats que es realitza cada dos anys entre els mesos de maig i juny.

BIBLIOLAB

Es tracta d’una iniciativa de la Xarxa de Biblioteques Municipals que et convida a generar i compartir coneixement a partir de l’experimentació i la innovació en camps com la tecnologia, la ciència, l’art o la literatura. Principalment es programen cada trimestre els anomenats Laboratoris de lectura, espais de creació i experimentació al voltant de la lectura creats pel personal de la Biblioteca.

TALLERS FAMILIARS i DISSABTES FAMILIARS

Activitats diverses adreçades als més petits per compartir i passar una bona estona amb pares i mares. Hores del conte, espectacles com els Ratolins de Biblioteca, tallers de teatre en anglès, tallers de massatge infantil, tallers d’escacs, de jocs de taula, de manualitats, etc.

CLUBS DE LECTURA INFANTILS I JUVENILS

A la Biblioteca volem que els infants i joves llegeixin i s’ho passin bé, per això oferim la possibilitat de participar en diversos clubs de lectura per compartir les seves impressions. Els objectius són:

 • El foment de la lectura.
 • El desenvolupament del pensament crític.
 • La millora de l’expressió oral.
 • El treball creatiu a partir de les lectures.

Club Petits 15: club mensual adreçat als infants de 8 i 9 anys. Moderat per Laia Carreras.

Club Grans 15: club mensual adreçat als infants de 10 i 11 anys. Moderat per Noelia Domínguez.

Club 1214: club mensual adreçat als infants de 12 a 14 anys. Moderat per Mixa. Cada primer dilluns de mes a les 18 h.

Club dels experts: club mensual adreçat als joves a partir de 13 anys molt aficionats a la lectura. Moderat per Sílvia Nebot. En cada sessió, els usuaris escullen una novel·la integrant de les darreres novetats adquirides i en la sessió següent la comenten.

Hora del conte a l’àrea infantil

Els usuaris s’inscriuen per a totes les sessions de la temporada.

L’agenda d’activitats mensual es difon el dia 21 del mes anterior (el dia següent en cas de ser festiu) i la inscripció a cada activitat es pot realitzar per c/e, telèfon o presencialment.

Totes les activitats es realitzen amb personal de la Biblioteca, contractat per a l’ocasió a través d’un sistema de partenariat amb empreses, associacions i particulars que col·laboren amb la Biblioteca. Algunes tenen un cost per fer el pagament del material utilitzat en l’activitat.

Els usuaris poden apuntar-se a les activitats que desitgin sempre que compleixin els requisits d’edat i disposin del carnet de la Biblioteca.

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X