Activitats

desembre, 2022

01des5:30 pm16(des 16)5:45 pm15 minuts comptats: lectura de contes per a infants a càrrec del personal de la biblioteca

10des11:00 am11:00 amTaller artístic "Mons surrealistes: Alícia en el país de les meravelles" a càrrec de Koala Art For Kids

12des6:30 pm6:30 pmTaller "Parament de taula de Nadal: idees i consells pràctics " a càrrec de Rosa Puértolas de Home & Order

13des10:00 am10:00 amTaller "Plantes aromàtiques i medicinals a casa. Aprèn a cultivar i a cuidar... que no es morin!" a càrrec d'Erina Wild

13des7:00 pm7:00 pmTertúlia literària en anglès, llegim "Educated" de Tara Westover.

14des10:00 am10:00 amTaller "Zumba Light" a càrrec de Daniel Alamillos i amb la col·laboració de Castelldefels Fem Esport

14des6:00 pm6:00 pmClub de Còmic, llegim Cowa de Akira Toriyama, moderat per Alejo Valdearena

14des6:30 pm6:30 pmTertúlia literària, El temps de les cireres de Montserrat Roig, a càrrec de l'escriptor Jordi Nopca. En el marc del projecte Clàssics catalans d'Espais Escrits.

15des10:00 am10:00 amTaller de costura a màquina "Porta-ampolles de tela" a càrrec d'Olga Berbetoros d'Ideamoda

15des5:00 pm8:00 pmTaller "La Safata d'aquest Nadal amb diferents tècniques: pintura, transferència d'imatges" a càrrec d'Enigma Difusió Patrimonial

15des7:00 pm7:00 pmEl Documental del mes Karaoke Paradise dirigida per Einari Paakkin, Finlàndia (2022). Versió original finés amb subtítols en català (75 min).

17des10:30 am10:30 amRatolins de biblioteca (hora del conte per als més petits) Explica'm un Nadal a càrrec de Moi Aznar

17des11:00 am11:00 amTaller de literatura, cicle "Escritores Imprescindibles: Jack Kerouac, Los subterráneos" a càrrec de Maria Josefina Vega, comunicadora i escriptora

20des10:30 am10:30 amTaller "La teva mini agenda del 2023 amb tècniques mixtes: estampació de tintes, textures, enquaderanació en espiral" a càrrec de Lola Conde

21des5:30 pm6:30 pmDescobreix l'astronomia en el dia més curt de l'any al Planetari Inflable a càrrec de Fora Òrbita

21des7:00 pm7:00 pmObservació amb telescopi en el dia més curt de l'any a càrrec de Fora Òrbita

22des6:00 pm6:00 pmHora del conte especial Nadal: "Caga, Tió" a càrrec de Sensedrama Teatre

La Biblioteca és un centre social i un espai de trobada on els usuaris de  totes les edats poden desenvolupar i compartir les seves habilitats i aprendre i descobrir un ventall ampli de temes a través de la programació estable d’activitats que s’hi realitzen.

Les activitats són molt diverses, conferències, trobades amb autors, tallers literaris, tallers de noves tecnologies o de creativitat, presentacions de llibres, xerrades o audicions musicals, etc. Per facilitar-ne la consulta als usuaris, l’agenda d’activitats està estructurada en dos grans blocs segons el públic a qui s’adreça, adults i joves a partir de 16 anys i infants. Per participar-hi només cal disposar del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals, apuntar-s’hi si és necessari i assistir-hi puntualment.

Dins del bloc per edat trobarem ja les activitats classificades segons el tema. Pel que fa als adults:

PUNT DE LECTURA

Inclou diversos tipus d’activitats, principalment les tertúlies literàries. Es tracta de trobades per a totes aquelles persones que gaudeixen llegint i volen compartir els seus comentaris amb altres lectors. La biblioteca posa a disposició dels participants els exemplars del llibre a comentar, i la sessió compta amb un moderador o amb la presència de l’autor del llibre. Hi ha tertúlies literàries de diferents temàtiques i gèneres.

També s’inclouen en aquest bloc les presentacions de llibres d’autors locals o de fora així com xerrades i conferències relacionades amb la literatura i les humanitats.

Els usuaris es poden inscriure en la sessió que els interessa, no es tracta de clubs tancats.

Tertúlia literària mensual de novel·la on els participants poden conversar amb els autors.

Tertúlies en idiomes, principalment en anglès i francès de forma bimensual i alterna. Els usuaris llegeixen una novel·la en la llengua original i la comenten en aquesta mateixa llengua; és  una eina útil per aprendre-la, refrescar-la i practicar-la. Sempre es compta amb la moderació d’un especialista.

Tertúlia Llegir el teatre. Tertúlia trimestral posada en marxa pel Teatre Nacional de Catalunya i les Biblioteques públiques de Catalunya amb l’objectiu de fomentar la lectura d’obres teatrals representades al TNC durant la temporada. És moderada pel personal de la Biblioteca i els usuaris participants reben com a obsequi el llibret amb el text de l’obra teatral comentada.

EL DOCUMENTAL DEL MES

Iniciativa del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona que té per objectiu apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que brinden els festivals i fora de les grans capitals. Consisteix en la projecció mensual del documental inèdit del mes després de la introducció d’un especialista.

La Biblioteca disposa d’una secció de Cinema documental on s’hi poden trobar alguns dels documentals projectats.

A TAULA

Xerrades, conferències, tallers i presentacions de llibres, entre d’altres, relacionades amb el fons especial de Cuina de la Biblioteca. Cada dos anys entre els mesos de maig i juny, la Biblioteca programa una agenda especial d’activitats homònima per a tots els públics. S’hi tracten tots els temes relacionats amb el món de la restauració, la cuina d’autor, tradicional, dietes, cuina saludable, el món del vi, etc.

VIDA SANA

Xerrades, conferències, tallers, tertúlies i presentacions de llibres, entre d’altres, relacionades amb el fons especial de Vida Sana de la Biblioteca. Cada dos anys entre els mesos de febrer i març, la Biblioteca programa una agenda especial d’activitats per a tots els públics, les Jornades de Vida Sana. S’hi tracten temes com la psicologia, l’alimentació, el ioga, la cosmètica, la menopausa, les al·lèrgies, etc., tot des d’una vessant més aviat pràctica.

T’INTERESSA

Xerrades, conferències, tallers, tertúlies i presentacions de llibres, entre d’altres, relacionades amb temes molt diversos com l’educació, l’ecologia, les llengües, el dret, la ciència, la família, etc.

CONNECTA’T A LA BIBLIOTECA

Tallers i xerrades que tracten de les noves tecnologies des d’un vessant pràctic, i hi inclouen l’ofimàtica, Internet, els mòbils i les tauletes i com s’utilitzen, les aplicacions més destacades, etc.

ELS DIJOUS, LA BIBLIOTECA POSA FIL A L’AGULLA

Inclou les activitats relacionades amb el món de la costura, la decoració, el patchwork, el reciclatge i l’aprofitament dels materials per donar-los un altre ús i les manualitats en general. Tenen lloc els dijous i la Biblioteca disposa d’un fons especial relacionat amb aquests temes anomenat Fet a mà.

TASTANT

Programa anual especial d’activitats diverses i per a tots els públics relacionades amb un país o una cultura.

L’agenda d’activitats mensual es difon el dia 21 del mes anterior (el dia següent en cas de ser festiu) i la inscripció a cada activitat es pot realitzar per c/e, telèfon o presencialment.

Totes les activitats es realitzen amb personal de la Biblioteca, contractat per a l’ocasió a través d’un sistema de partenariat amb empreses, associacions i particulars que col·laboren amb la Biblioteca. Algunes tenen un cost per fer el pagament del material utilitzat en l’activitat.

Els usuaris poden apuntar-se a les activitats que desitgin sempre que compleixin els requisits d’edat i disposin del carnet de la Biblioteca.

Per a les activitats infantils consulteu l’apartat ÀREA INFANTIL.

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X