Activitats

juliol, 2020

02jul8:00 pm10:30 pmTaller astronòmic "Mirem el cel... la fantasia de l'espai" a càrrec de Planteari Fora d'Òrbita

03jul7:00 pm8:00 pmL'Hora del conte "Capses per explicar" a càrrec de la Berta del Poblet

06jul11:00 am12:00 pmTaller L'Hora del medi ambient "Aquarel·les reciclades" a càrrec de Sandra Uve.

06jul7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Baldufa contacontes" a càrrec de Lola Conde

07jul7:00 pm8:00 pmTaller "La màgia de les paraules" a càrrec de Paranoia Studi- Racó d'expressió

08jul11:00 am12:00 pmTaller "Fem slime" a càrrec d'Explorium

08jul7:00 pm8:00 pmTaller de l'hora del medi ambient "Sentim i dibuixem els arbres i el cel" a càrrec de Sandra Uve.

09jul7:00 pm8:00 pmL'Hora del conte "Contes de la mar salada" a càrrec de Cia. La Minúscula

10jul11:00 am12:00 pmTaller "Llibretes de fantasia" a càrrec d'Enigma Difusió Patrimonial

10jul7:00 pm8:00 pmL'Hora del conte "Acrobaticontes" a càrrec de Cia. Sifó

13jul11:00 am12:00 pmTaller L'Hora del medi ambient "Avionetes de cartró" a càrrec de Sandra Uve.

13jul7:00 pm8:00 pmTaller "Gianni Rodari" a càrrec de Paranoia Studi- Racó d'expressió

14jul7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Converteix-te en un pirata: fem una casaca i un mocador" a càrrec d'Enigma Difusió Patrimonial

15jul11:00 am12:00 pmTaller "Quí vivia a Castelldefels fa 100.000 anys?" a càrrec de Schola Activa

15jul7:00 pm8:00 pmTaller de l'hora del medi ambient "Microplàstics x 10.000" a càrrec de Sandra Uve.

16jul7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Un tauró amb butxaques" a càrrec de Lola Conde

17jul11:00 am12:00 pmTaller "Fes el teu propi joc de memory" a càrrec d'Olga Berbetoros.

17jul7:00 pm8:00 pmL'Hora del conte "Niti i el lleó" a càrrec de Kim Arnal

20jul11:00 am12:00 pmTaller L'Hora del medi ambient "Aprenem a fer segells i estampació d'un embolcall creatiu" a càrrec de Lab Creatiu.

20jul7:00 pm8:00 pmTaller i conte "Les butxaques del mar " a càrrec d'Ada Cusidó

21jul7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Rellotge boig" a càrrec de Lola Conde

22jul11:00 am12:00 pmTaller "Descobrim la BeeBot" a càrrec d'Explorium.

22jul7:00 pm8:00 pmTaller de l'hora del medi ambient "Crea Frottage" a càrrec de Sandra Uve.

23jul7:00 pm8:00 pmL'Hora del conte "Sons robats" a càrrec d'Eva González

24jul10:30 am11:15 amRatolins de biblioteca: l'hora del conte per infants de 0 a 3 anys "Glups" a càrrec de la Cia. Sifó.

24jul11:30 am12:15 pmRatolins de biblioteca: l'hora del conte per infants de 0 a 3 anys "Glups" a càrrec de la Cia. Sifó.

24jul7:00 pm8:00 pmEspectacle familiar de clown "Clown en família" a càrrec de Betupallasso

27jul11:00 am12:00 pmTaller L'Hora del medi ambient "Tintures i olis naturals amb plantes remeires" a càrrec de Mercè Serra d'Olieu.

27jul7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Atrapasomnis" a càrrec de Lola Conde

28jul7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Cuentos efímeros basados en un binomio fantástico" a càrrec Tres Paraguas

29jul11:00 am12:00 pmTaller "Quí vivia a Castelldefels fa 100.000 anys?" a càrrec de Schola Activa

29jul7:00 pm8:00 pmTaller de l'hora del medi ambient "Descobreix el sistema dunar" a càrrec de Biosfera

30jul7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Un punt de llibre de ratolí de biblioteca" a càrrec d'IdeaModa

31jul11:00 am12:00 pmTaller "Cuiners de manualitats: piruletes de fruita amb goma eva" a càrrec d'Olga Berbetoros

31jul7:00 pm8:00 pmConcert de juliol "Músiques amb ànima" a càrrec del grup En Clau de Tres

La Biblioteca és un centre social i un espai de trobada on els usuaris de  totes les edats poden desenvolupar i compartir les seves habilitats i aprendre i descobrir un ventall ampli de temes a través de la programació estable d’activitats que s’hi realitzen.

Les activitats són molt diverses, conferències, trobades amb autors, tallers literaris, tallers de noves tecnologies o de creativitat, presentacions de llibres, xerrades o audicions musicals, etc. Per facilitar-ne la consulta als usuaris, l’agenda d’activitats està estructurada en dos grans blocs segons el públic a qui s’adreça, adults i joves a partir de 16 anys i infants. Per participar-hi només cal disposar del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals, apuntar-s’hi si és necessari i assistir-hi puntualment.

Dins del bloc per edat trobarem ja les activitats classificades segons el tema. Pel que fa als adults:

PUNT DE LECTURA

Inclou diversos tipus d’activitats, principalment les tertúlies literàries. Es tracta de trobades per a totes aquelles persones que gaudeixen llegint i volen compartir els seus comentaris amb altres lectors. La biblioteca posa a disposició dels participants els exemplars del llibre a comentar, i la sessió compta amb un moderador o amb la presència de l’autor del llibre. Hi ha tertúlies literàries de diferents temàtiques i gèneres.

També s’inclouen en aquest bloc les presentacions de llibres d’autors locals o de fora així com xerrades i conferències relacionades amb la literatura i les humanitats.

Els usuaris es poden inscriure en la sessió que els interessa, no es tracta de clubs tancats.

Tertúlia literària mensual de novel·la on els participants poden conversar amb autors consagrats.

Tertúlia Nova collita trimestral en què els usuaris poden conversar amb autors novells de novel·la o narrativa encara no gaire coneguts, però amb una obra de qualitat i ben valorats per la crítica.

Tertúlies en idiomes, principalment en anglès i francès de forma bimensual i alterna. Els usuaris llegeixen una novel·la en la llengua original i la comenten en aquesta mateixa llengua; és  una eina útil per aprendre-la, refrescar-la i practicar-la. Sempre es compta amb la moderació d’un especialista.

Tertúlia Llegir el teatre. Tertúlia trimestral posada en marxa pel Teatre Nacional de Catalunya i les Biblioteques públiques de Catalunya amb l’objectiu de fomentar la lectura d’obres teatrals representades al TNC durant la temporada. És moderada pel personal de la Biblioteca i els usuaris participants reben com a obsequi el llibret amb el text de l’obra teatral comentada.

Tertúlia Reflexions de la vida. Tertúlia trimestral dedicada a l’assaig de sociologia, filosofia, història, psicologia, etc. Es compta amb un moderador especialista en la matèria.

ZONA SONORA

Inclou aquelles activitats relacionades amb la música. D’entre aquestes, destaca la Tertúlia d’òpera, consistent en la projecció d’una obra del gènere i la tertúlia posterior conduïda per Jaume Tous.

EL DOCUMENTAL DEL MES

Iniciativa del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona que té per objectiu apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que brinden els festivals i fora de les grans capitals. Consisteix en la projecció mensual del documental inèdit del mes després de la introducció d’un especialista.

La Biblioteca disposa d’una secció de Cinema documental on s’hi poden trobar alguns dels documentals projectats.

A TAULA

Xerrades, conferències, tallers i presentacions de llibres, entre d’altres, relacionades amb el fons especial de Cuina de la Biblioteca. Cada dos anys entre els mesos de maig i juny, la Biblioteca programa una agenda especial d’activitats homònima per a tots els públics. S’hi tracten tots els temes relacionats amb el món de la restauració, la cuina d’autor, tradicional, dietes, cuina saludable, el món del vi, etc.

VIDA SANA

Xerrades, conferències, tallers, tertúlies i presentacions de llibres, entre d’altres, relacionades amb el fons especial de Vida Sana de la Biblioteca. Cada dos anys entre els mesos de febrer i març, la Biblioteca programa una agenda especial d’activitats per a tots els públics, les Jornades de Vida Sana. S’hi tracten temes com la psicologia, l’alimentació, el ioga, la cosmètica, la menopausa, les al·lèrgies, etc., tot des d’una vessant més aviat pràctica.

T’INTERESSA

Xerrades, conferències, tallers, tertúlies i presentacions de llibres, entre d’altres, relacionades amb temes molt diversos com l’educació, l’ecologia, les llengües, el dret, la ciència, la família, etc.

CONNECTA’T A LA BIBLIOTECA

Tallers i xerrades que tracten de les noves tecnologies des d’un vessant pràctic, i hi inclouen l’ofimàtica, Internet, els mòbils i les tauletes i com s’utilitzen, les aplicacions més destacades, etc.

ELS DIJOUS, LA BIBLIOTECA POSA FIL A L’AGULLA

Inclou les activitats relacionades amb el món de la costura, la decoració, el patchwork, el reciclatge i l’aprofitament dels materials per donar-los un altre ús i les manualitats en general. Tenen lloc els dijous i la Biblioteca disposa d’un fons especial relacionat amb aquests temes anomenat Fet a mà.

TASTANT

Programa anual especial d’activitats diverses i per a tots els públics relacionades amb un país o una cultura.

L’agenda d’activitats mensual es difon el dia 21 del mes anterior (el dia següent en cas de ser festiu) i la inscripció a cada activitat es pot realitzar per c/e, telèfon o presencialment.

Totes les activitats es realitzen amb personal de la Biblioteca, contractat per a l’ocasió a través d’un sistema de partenariat amb empreses, associacions i particulars que col·laboren amb la Biblioteca. Algunes tenen un cost per fer el pagament del material utilitzat en l’activitat.

Els usuaris poden apuntar-se a les activitats que desitgin sempre que compleixin els requisits d’edat i disposin del carnet de la Biblioteca.

Per a les activitats infantils consulteu l’apartat ÀREA INFANTIL.

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X