Activitats

agost, 2020

03ago7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Contes digitals" a càrrec de Koala for Kids

04ago7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Sotagots de fantasia" a càrrec de Lola Conde

05ago7:00 pm8:00 pmTaller de l'hora del medi ambient "Diversitat marina amagada" a càrrec d'Anèl·lides

06ago7:00 pm8:00 pmL'Hora del conte "Contes de monstruos monstruosos" a càrrec de la Cia. La Minúscula

07ago7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Contes per telèfon, qui hi ha a l'altre costat?" a càrrec d'Enigma Difusió Patrimonial

10ago7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Balconades festives, fem una garlanda de Festa Major" a càrrec d'Enigma Difusió Patrimonial

11ago7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Fulard de Festa Major" a càrrec de Lola Conde

12ago7:00 pm8:00 pmTaller de l'hora del medi ambient "Rum, rum, rum... el soroll ens afecta a la salut" a càrrec d'Edulis

13ago7:00 pm8:00 pmL'Hora del conte especial Festa Major "Contes per telèfon" amb Albert Estrenge

17ago7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "El teatre d'en Cebeta i les seves aventures"a càrrec d'Enigma Difusió Patrimonial

18ago7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Story Cubes, creació i imaginació"a càrrec de Lab Creatiu

19ago7:00 pm8:00 pmTaller de l'hora del medi ambient "De gota a gota" a càrrec d'Anèl·lides

20ago7:00 pm8:00 pmL'Hora del conte "Contes barrejats" a càrrec d'Ada Cusidó

21ago7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Creació d'històries absurdes" a càrrec de Lab Creatiu

24ago7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Enquadernació creativa inspirada en un binomi fantàstic" a càrrec de Lab Creatiu

25ago7:00 pm8:00 pmTaller de manualitats "Animals fantàstics" a càrrec de Koala for Kids

26ago7:00 pm8:00 pmTaller de l'hora del medi ambient "La vida marina" a càrrec d'Edulis

27ago7:00 pm8:00 pmL'Hora del conte "Contes per la revolta: especial Gianni Rodari" a càrrec d'Assumpta Mercader

28ago7:00 pm8:00 pmConcert final "Fins l'any vinent" a càrrec de Red Pig Bluegrass Trio

La Biblioteca és un centre social i un espai de trobada on els usuaris de  totes les edats poden desenvolupar i compartir les seves habilitats i aprendre i descobrir un ventall ampli de temes a través de la programació estable d’activitats que s’hi realitzen.

Les activitats són molt diverses, conferències, trobades amb autors, tallers literaris, tallers de noves tecnologies o de creativitat, presentacions de llibres, xerrades o audicions musicals, etc. Per facilitar-ne la consulta als usuaris, l’agenda d’activitats està estructurada en dos grans blocs segons el públic a qui s’adreça, adults i joves a partir de 16 anys i infants. Per participar-hi només cal disposar del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals, apuntar-s’hi si és necessari i assistir-hi puntualment.

Dins del bloc per edat trobarem ja les activitats classificades segons el tema. Pel que fa als adults:

PUNT DE LECTURA

Inclou diversos tipus d’activitats, principalment les tertúlies literàries. Es tracta de trobades per a totes aquelles persones que gaudeixen llegint i volen compartir els seus comentaris amb altres lectors. La biblioteca posa a disposició dels participants els exemplars del llibre a comentar, i la sessió compta amb un moderador o amb la presència de l’autor del llibre. Hi ha tertúlies literàries de diferents temàtiques i gèneres.

També s’inclouen en aquest bloc les presentacions de llibres d’autors locals o de fora així com xerrades i conferències relacionades amb la literatura i les humanitats.

Els usuaris es poden inscriure en la sessió que els interessa, no es tracta de clubs tancats.

Tertúlia literària mensual de novel·la on els participants poden conversar amb autors consagrats.

Tertúlia Nova collita trimestral en què els usuaris poden conversar amb autors novells de novel·la o narrativa encara no gaire coneguts, però amb una obra de qualitat i ben valorats per la crítica.

Tertúlies en idiomes, principalment en anglès i francès de forma bimensual i alterna. Els usuaris llegeixen una novel·la en la llengua original i la comenten en aquesta mateixa llengua; és  una eina útil per aprendre-la, refrescar-la i practicar-la. Sempre es compta amb la moderació d’un especialista.

Tertúlia Llegir el teatre. Tertúlia trimestral posada en marxa pel Teatre Nacional de Catalunya i les Biblioteques públiques de Catalunya amb l’objectiu de fomentar la lectura d’obres teatrals representades al TNC durant la temporada. És moderada pel personal de la Biblioteca i els usuaris participants reben com a obsequi el llibret amb el text de l’obra teatral comentada.

Tertúlia Reflexions de la vida. Tertúlia trimestral dedicada a l’assaig de sociologia, filosofia, història, psicologia, etc. Es compta amb un moderador especialista en la matèria.

ZONA SONORA

Inclou aquelles activitats relacionades amb la música. D’entre aquestes, destaca la Tertúlia d’òpera, consistent en la projecció d’una obra del gènere i la tertúlia posterior conduïda per Jaume Tous.

EL DOCUMENTAL DEL MES

Iniciativa del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona que té per objectiu apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que brinden els festivals i fora de les grans capitals. Consisteix en la projecció mensual del documental inèdit del mes després de la introducció d’un especialista.

La Biblioteca disposa d’una secció de Cinema documental on s’hi poden trobar alguns dels documentals projectats.

A TAULA

Xerrades, conferències, tallers i presentacions de llibres, entre d’altres, relacionades amb el fons especial de Cuina de la Biblioteca. Cada dos anys entre els mesos de maig i juny, la Biblioteca programa una agenda especial d’activitats homònima per a tots els públics. S’hi tracten tots els temes relacionats amb el món de la restauració, la cuina d’autor, tradicional, dietes, cuina saludable, el món del vi, etc.

VIDA SANA

Xerrades, conferències, tallers, tertúlies i presentacions de llibres, entre d’altres, relacionades amb el fons especial de Vida Sana de la Biblioteca. Cada dos anys entre els mesos de febrer i març, la Biblioteca programa una agenda especial d’activitats per a tots els públics, les Jornades de Vida Sana. S’hi tracten temes com la psicologia, l’alimentació, el ioga, la cosmètica, la menopausa, les al·lèrgies, etc., tot des d’una vessant més aviat pràctica.

T’INTERESSA

Xerrades, conferències, tallers, tertúlies i presentacions de llibres, entre d’altres, relacionades amb temes molt diversos com l’educació, l’ecologia, les llengües, el dret, la ciència, la família, etc.

CONNECTA’T A LA BIBLIOTECA

Tallers i xerrades que tracten de les noves tecnologies des d’un vessant pràctic, i hi inclouen l’ofimàtica, Internet, els mòbils i les tauletes i com s’utilitzen, les aplicacions més destacades, etc.

ELS DIJOUS, LA BIBLIOTECA POSA FIL A L’AGULLA

Inclou les activitats relacionades amb el món de la costura, la decoració, el patchwork, el reciclatge i l’aprofitament dels materials per donar-los un altre ús i les manualitats en general. Tenen lloc els dijous i la Biblioteca disposa d’un fons especial relacionat amb aquests temes anomenat Fet a mà.

TASTANT

Programa anual especial d’activitats diverses i per a tots els públics relacionades amb un país o una cultura.

L’agenda d’activitats mensual es difon el dia 21 del mes anterior (el dia següent en cas de ser festiu) i la inscripció a cada activitat es pot realitzar per c/e, telèfon o presencialment.

Totes les activitats es realitzen amb personal de la Biblioteca, contractat per a l’ocasió a través d’un sistema de partenariat amb empreses, associacions i particulars que col·laboren amb la Biblioteca. Algunes tenen un cost per fer el pagament del material utilitzat en l’activitat.

Els usuaris poden apuntar-se a les activitats que desitgin sempre que compleixin els requisits d’edat i disposin del carnet de la Biblioteca.

Per a les activitats infantils consulteu l’apartat ÀREA INFANTIL.

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X