Tertúlia Redescobrim els clàssics catalans: “Els sots feréstecs” de Raimon Casellas

 In Activitats, Noticies

Aquesta temporada comencem una nova tertúlia literària a la Biblioteca. Es tracta de la tertúlia “Redescobrim els clàssics catalans”, on us proposem llegir per primer cop o rellegir una selecció de clàssics moderns de la nostra literatura, tot fent un recorregut per les més destacades i pels estils més variats del segle XX. Us esperem un dimecres de cada dos mesos a l’Espai de suport 3 de la Planta 2 a les 18:30 h.

Ja podeu apuntar-vos i endur-vos en préstec l’obra que llegirem i comentarem a la primera sessió, Els sots feréstecs, obra precursora i representativa de la novel·la modernista al nostre país. De caire simbolista i decadentista, hi trobarem la tensió entre l’individu i la multitud, la civilització i la barbàrie, amb un llenguatge colpidor, intens i expressiu.

La tertúlia tindrà lloc el dimecres 8 de novembre a les 18:30 h a l’Espai de Suport 3.

Raimon Casellas (1855-1910) fou el crític artístic més important del modernisme i redactor de L’Avenç i de La Veu de Catalunya entre d’altres. Com a narrador destaca per haver escrit la primera novel·la modernista i pels seus reculls de relats com  ara Les multituds.

 

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X