Llibre de la setmana: “El mito de la inteligencia artificial”

 In Noticies, recomanacions

Els messies del futur insisteixen a afirmar que la Intel·ligència Artificial aviat eclipsarà les capacitats de les ments humanes amb més talent. Segons ells, no queda cap esperança, perquè l’avanç de les màquines és imparable. Però la realitat és que ni estem en el camí cap al desenvolupament de màquines intel·ligents ni sabem on podria trobar-se aquest camí.

Erik Larson és un científic i investigador pioner en el processament del llenguatge natural, a més d’empresari tecnològic que treballa a l’avantguarda de la IA. En aquest llibre ens acompanya en un recorregut pel panorama actual d’aquest àmbit per a demostrar el lluny que estem realment de la superintel·ligència i què seria necessari per a arribar-hi.

Des d’Alan Turing, els entusiastes de la intel·ligència artificial han caigut en el profund error d’equiparar-la amb la intel·ligència humana. Però la IA treballa amb el raonament inductiu, processant conjunts de dades per a predir resultats, mentre que els humans no correlacionem conjunts de dades: fem conjectures a partir de la informació del context i de l’experiència. No tenim ni idea de com programar aquest tipus de raonament basat en la intuïció, conegut com a raonament abductiu.

La IA inductiva continuarà millorant en la realització de tasques específiques, però si volem aconseguir un progrés real, hem de començar per apreciar plenament l’única intel·ligència veritable que coneixem: la nostra.

Podeu reservar-lo clicant aquí.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X