Llibre de la setmana: “L’òpera catalana: síntesi històrica”

 In Noticies, recomanacions

L’òpera catalana, a diferència de l’òpera a Catalunya, no tenia escrita, encara, la seva història. En aquest volum l’autor ens n’ofereix la primera síntesi històrica: des de l’estrena d’Il più bel nome d’Antonio Caldara (1670-1736) l’agost de 1708 fins a l’estrena, el 2019, de Per precaució de Raquel Garcia-Tomàs (*1984). Un recorregut per  més de dos-cents anys de creació operística catalana que fa valdre un extens catàleg d’obres i autors no prou coneguts.

Guanyador del I Premi Joventuts Musicals de Catalunya – FICTA Edicions d’Assaig Musical, el llibre està prologat per Xavier Albertí, home de teatre i músic, que reivindica la necessitat de programar les obres del catàleg que aquest llibre repassa.

Un llibre que permetrà als melòmans descobrir nova música; que oferirà als estudiosos de la música vies d’investigació; i que dotarà els programadors, artistes i prescriptors musicals d’un llibre de consulta per a la recuperació patrimonial.

Podeu reservar-lo clicant aquí.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X