Cinefòrum El Documental del mes: “Remant a la deriva”

 In Noticies

Continuem amb la proposta de projecció de documental del mes amb la col·laboració de Docs Barcelona, traslladant la projecció presencial als dijous i acompanyant cada sessió d’un espai de cinefòrum o de debat.

Dijous 21 de setembre a les 19 h, els usuaris de la Biblioteca podran visualitzar el documental Remant a la deriva dirigida per Sarvnik Kaur (2023). Versió original en maratí i hindi. Subtítols en català (97 min). Espai Margarida Xirgu.

Dos pescadors de Bombai, Rakesh i Ganesh, s’enfronten a grans canvis en la seva professió i la seva vida. Mentre Rakesh continua apostant per l’herència del Koli, un sistema ancestral de pesca que es regeix pel cicle lunar i les marees, Ganesh s’ha anat allunyant de la tradició i ha intentat incorporar la tecnologia en el seu vaixell pesquer. Rakesh no ha sortit de l’Índia i la forma de pesca tradicional li permet continuar mantenint a la seva petita família. Ganesh, per part seva, s’ha format a Escòcia i té l’ambició de convertir-se en un gran home de negocis. Aquesta diferència ha anat erosionant l’amistat profunda, gairebé com a germans, entre Rakesh i Ganesh que, no obstant això, assisteixen indefensos i vulnerables als canvis implacables de la mar i el seu comportament a causa del canvi climàtic.

Projecció online del 22 de setembre al 6 d’octubre. Cal inscripció prèvia.

Aquí teniu el tràiler:

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X