Tertúlia Llegir el Teatre: “Mal de coraçon” de Victoria Szpunberg

 In Activitats, Noticies

La setmana passada vam tenir la sessió de la tertúlia Llegir el Teatre per comentar l’obra de la Maria Aurèlia Capmany Vent de garbí i una mica de por.

Després de posar en context l’obra i l’adaptació feta per l’Albert Boronat i la Judith Pujol, ens vam endinsar en la redescoberta de la intel·lectual polifacètica i sempre incòmoda que signa l’obra, “la Capmany”. Vam poder comentar el caràcter innovador de l’obra en el moment en que fou escrita, la barreja de codis i gèneres, des del teatre èpic de Bertolt Brecht passant pel music-hall i el sainet i, sobretot, la seva crítica a les classes acomodades i el compromís envers el poble i específicament les dones.

D’altra banda, ja podeu passar a recollir un exemplar d’obsequi per la propera sessió de la tertúlia que tindrà lloc el dijous 11 de maig a les 19 h a l’Espai de Suport 3. L’obra que llegirem i comentarem és Mal de coraçon de Victoria Szpunberg, junt amb la Companyia solitària.

Una forma teatral desacomplexada, que barreja gèneres, textualitats, llengües, realitat i ficció. On el fet oníric es troba amb el que és performatiu amb molt sentit de l’humor. Serem lliures per ser obedients. «Me era gran deleite considerar mi alma un huerto y al señor que se paseaba en él.» Ens faria il·lusió que vinguéssiu al nostre hort.

Victoria Szpunberg (1973) és dramaturga i directora teatral, a més de professora a l’Institut del Teatre. Ha escrit i estrenat diverses obres al Teatre Lliure, a la Sala Beckett i al TNC com ara La marca preferida de les germanes Clausman, Amor mundi i El pes d’un cos entre d’altres.

Si voleu veure l’obra abans de venir a la tertúlia no oblideu que es representa des del 27 d’abril i que els participants a la tertúlia podeu gaudir d’un 15% de descompte en les entrades del Teatre Nacional de Catalunya.

La Tertúlia Llegir el Teatre és una bona oportunitat per donar a conèixer alguns dels textos teatrals d’autors clàssics o contemporanis d’aquí i d’arreu del món que es representaran durant la temporada al TNC.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X