Disc de la setmana: “Jah Glory!”

 In Noticies, recomanacions

Enregistrat el 1982, Jah Glory! Suposa la consagració de Seydou Koné –Alpha Blondy- en els altars del reggae.

Nascut el 1953 a Costa d’Ivori, escolta els hits del rock dels 60 i els 70, però aviat entrarà en contacte amb la música i el missatge de Bob Marley i el rastafarisme impregnarà les seves lletres, plenes d’al·lusions als governs de moltes joves repúbliques africanes: crea el terme “democratura” per a referir-se a la barreja entre democràcia i dictadura.

El 1986 publica l’àlbum Jerusalem conjuntament amb The Wailers, però la seva fama a l’Àfrica ja està consolidada.

Amb The Natty Rebels, el tema Brigadier Sabarí esdevé un èxit a les pistes de ball occidentals i llengües com el baoulé o el diola penetren, en molts casos per primer cop, a les ràdio fórmules d’Europa.

Podeu reservar-lo clicant aquí.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X