Resultats del procés participatiu “Cercant l’ADN de la Biblioteca”

 In Noticies

La Biblioteca ha realitzat un procés participatiu obert a la ciutadania de Castelldefels durant l’any 2022 en el marc del 10è aniversari, per tal d’apropar-se, conèixer i establir un diàleg per definir una nova etapa pels propers anys, redefinint el model de biblioteca i el futur de l’equipament.

S’han realitzat diverses activitats, tallers i enquestes entre tots els públics, usuaris i no usuaris, que han permès descobrir com percep la ciutadania aquest equipament, quin és l’ús que en fan i què esperen d’aquest espai. D’aquí n’han sorgit propostes que corroboren la demanada d’una biblioteca oberta, connectada, inclusiva, cultural, productiva, digital, formativa i lúdica.

Entre d’altres, els participants conceben i volen la biblioteca com una mena d’àgora de les arts, la ciència, la tecnologia i la cultura en general; organitzadora d’excursions i sortides a altres espais culturals dins i fora de la ciutat, on comptar amb una cafeteria amb terrassa exterior, etc.

Per tot això, la Biblioteca estableix aquests 10 punts estratègics per treballar fins el 2030:

  1. Incorporar els espais exteriors.
  2. Participació més activa en els serveis de la biblioteca.
  3. Oberta a la diversitat lingüística en el seu fons i activitats.
  4. Comptar amb una cafeteria.
  5. Apostar per la digitalització
  6. Descobrir nous públics, continguts i espais.
  7. Treballar per una biblioteca més sostenible i inclusiva.
  8. Apostar per una comunicació més personalitzada.
  9. Incrementar les activitats vinculades a la lectura i l’escriptura.
  10. Promoure les excursions culturals, la visita a exposicions, les obres de teatre…
Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X