Cinefòrum El Documental del mes: “Maija Isola. Ella, el color i la forma”

 In Noticies

Continuem amb la proposta de projecció de documental del mes amb la col·laboració de Docs Barcelona, traslladant la projecció presencial als dijous i acompanyant cada sessió d’un espai de cinefòrum o de debat amb especialistes en el tema que abordi la pel·lícula, i en alguns casos sorpreses amb la presència de membres de l’equip de direcció del documental.

Aquest mes els usuaris de la Biblioteca podran visualitzar el documental Maija Isola. Ella, el color i la forma dirigida per Leena Kilpeläinen (Finlàndia i Alemanya (2021). Versió original en finés amb subtítols en català (97 min). Presentació i debat posterior a càrrec de Clara Marfil, dissenyadora de moda i coach de creació. Espai Margarida Xirgu.

L’artista finlandesa Maija Isola va revolucionar el món del disseny tèxtil durant els anys 50 i 60 amb uns estampats florals que es convertirien en un èxit global, de Nova York a Tokio. La cineasta Leena Kilpeläinen reconstrueix la increïble vida de Maija Isola a través d’un material d’arxiu extraordinari amb fotografies, dibuixos, diaris personals, postals i seqüències d’animació. El resultat final constitueix un viatge al món intern d’una dona connectada amb la naturalesa i amb una imaginació desbordant. Un retrat fascinant de l’autora dels icònics estampats Marimekko, la marca finlandesa de disseny més famosa del món.

Dijous 26 a les 19 h la sessió presencial a l’Espai Margarida Xirgu i del 27 de gener a l’11 de febrer projecció online. Cal inscripció prèvia!

Aquí teniu el tràiler:

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X