Tertúlia literària: “Ens vèiem millor a la foscor” de Monika Zgustová

 In Activitats, Noticies

Ja podeu passar a recollir la novel·la que comentarem a la Tertúlia literària el proper dimecres 18 de gener a les 18:30 h. Aquest mes llegirem Ens vèiem millor a la foscor amb la presència de l’autora Monika Zgustová. Disposem d’exemplars en català i castellà.

Una mare i una filla. Fa vàries dècades, van haver de fugir del totalitarisme amb la resta de la família. Des d’aleshores, la seva relació ha estat marcada per tot allò que l’exili va trencar per sempre. Amb els anys, totes dues han refet la seva vida, però en continents diferents, presoneres tothora de no ser mai d’enlloc. I la distància, l’escàs temps compartit i les diferents realitats en què viuen han anat afeblint els vincles entre elles. Mentre la filla vola per damunt de l’oceà per veure potser per última vegada la mare ja gran, revisa la vida de totes dues buscant la comprensió. I, en arribar, l’esperen encara moltes sorpreses que demostraran que el final de la vida pot ser el moment més intens, profund i bell que es pot viure amb una mare.

Monika Zgustová (1957) és escriptora i traductora del rus i del txec. Com a autora a escrit novel·les com La nit de Vàlia (2013), guanyadora del Premi Amat-Piniella 2014 i Les roses de Stalin (2016). Ha traduït autors com Milan Kundera, Bohumil Hrabal, Vaclav Havel i Jaroslav Hasek entre d’altres.

 

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X