Tertúlia literària: “El temps de les cireres” de Montserrat Roig

 In Activitats, Noticies

Ja podeu passar a recollir la novel·la que comentarem a la Tertúlia literària el proper dimecres 14 de desembre a les 18:30 h. Aquest mes llegirem El temps de les cireres (1977), una de les novel·les més destacades de l’autora i guanyadora del Premi Sant Jordi de 1976. Moderat per Jordi Nopca, amb la col·laboració d’Espais Escrits.

Després d’haver viscut durant dotze anys a França i Anglaterra, la Natàlia torna a la Barcelona dels anys setanta del segle XX, on retroba el passat i el present de la seva família: uns personatges que enmig de la grisor de l’època busquen desesperadament el sentit de les seves vides. El temps de les cireres és una crònica que reflecteix la crisi de valors provocada per la guerra, el franquisme, la repressió i la desintegració del pensament polític i ideològic.

Montserrat Roig (1946-1991) fou periodista i escriptora a més d’activista catalanista i feminista. Com a periodista destacà per les entrevistes a personalitats cèlebres publicades a Serra d’Or i Destino entre d’altres i també al programa del circuit català de TVE Personatges. Com a escriptora, a més de novel·les com Ramona, adéu (1972), L’hora violeta (1980), escrigué assaigs com Els catalans als camps nazis (1977) i llibres de viatges com L’agulla daurada (1985).

 

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X