Cinefòrum El Documental del mes: “Rebellion”

 In Noticies

Continuem amb la proposta de projecció de documental del mes amb la col·laboració de Docs Barcelona, traslladant la projecció presencial als dijous i acompanyant cada sessió d’un espai de cinefòrum o de debat amb especialistes en el tema que abordi la pel·lícula, i en alguns casos sorpreses amb la presència de membres de l’equip de direcció del documental.

Aquest mes els usuaris de la Biblioteca podran visualitzar el documental Rebellion dirigida per Maia Kenworthy i Elena Sánchez Bellot, Regne Unit (2021). Versió original en castellà i anglès (82min). Sessió de debat posterior a càrrec de Jaume Osete, membre d’Extinction Rebellion Barcelona. Espai Margarida Xirgu.

Exctintion Rebellion és un grup d’acció directa contra el canvi climàtic. El moviment ecologista va veure com el 2008 emergia un nu col·lectiu que apostava per l’acció directa i la desobediència civil. El film mostra els orígens d’Exctintion Rebellion per primer cop. L’accés inèdit al nucli dur del grup retrata l’eufòria inicial, els dilemes morals i l’augment dels conflictes per prendre decisions consensuades a mesura que el moviment creix. La tensió interna s’ajunta amb la pressió policial i política per desestabilitzar el col·lectiu. Un intens thriller sobre els orígens del col·lectiu, les lluites d’egos, els ideals i el xoc generacional. Inspirador, dramàtic i trepidant..

Dijous 27 a les 19 h la sessió presencial a l’Espai Margarida Xirgu i del 28 d’octubre a l’11 de novembre projecció online. Cal inscripció prèvia!

Aquí teniu el tràiler:

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X