Llibre de la setmana: “La patria en la cartera”

 In Noticies, recomanacions

La patria en la cartera és una reflexió argumentada que es capbussa en les singularitats del fenomen de la corrupció a l’Estat. Per a això, Joaquim Bosch aborda aquests problemes des d’una perspectiva nova, a través d’una visió transversal que engloba disciplines com la història, el dret, la política criminal, l’ètica o la sociologia. Un estudi dinàmic del problema més punyent de la política estatal.

La tesi principal és que, encara que la corrupció a Espanya ve de molt antic, és durant la dictadura de Franco quan adquireix dimensions institucionals que continuen fins a l’actualitat. La nova democràcia va incórrer en continuïtats, però també necessàriament en discontinuïtats derivades del nou sistema de partits. La falta de desenvolupament institucional va impedir una ruptura completa amb algunes pràctiques del règim anterior i va possibilitar noves formes de corrupció pròpies de les circumstàncies econòmiques d’aquestes últimes dècades.

Aquesta obra, resultat d’una immensa i exhaustiva documentació bibliogràfica, es nodreix així mateix de l’examen de centenars de sentències d’un ampli període, des d’abans del franquisme fins als nostres dies, per a analitzar les dinàmiques més habituals de la corrupció.

Cliqueu aquí si voleu reservar-lo.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X