Pel·lícula de la setmana: “El ventre del mar”

 In Noticies, recomanacions

Principis del segle XIX. Costa de l’Àfrica Occidental. L’armada francesa Alliance, també coneguda com La Méduse, naufraga. Una balsa de fusta amb 147 persones marxa a la deriva.

Aquest fet històric va ser reflectit (1) pel pintor J.L.T. Géricault en el quadre Le Radeau de la Méduse (1818-19), icona del romanticisme francès; i (2) per l’escriptor Alessandro Baricco, l’any 1993, en el llibre Oceano mare. L’any 2021, el director Agustí Villaronga estrena (3) El ventre del mar, pensada en un primer moment com a obra de teatre, però finalment filmada per a la gran pantalla, com a obra experimental, en blanc i negre, fusionant els llenguatges teatral i cinematogràfic.

La pel·lícula tracta el naufragi, real i metafòric, la tragèdia no camuflada, i el desig d’un món millor, com a elements atemporals i universals.

 El ventre del mar va rebre la Biznaga de Oro del Festival de Màlaga, 24a edició, i cinc premis més: Millor Direcció, Millor Actor (per a Roger Casamajor), Millor Música, Millor Fotografia i Millor Guió.

Us deixem amb el tràiler:

Si voleu podeu reservar-la clicant aquí.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X