Llibre de la setmana: “El baile de Natasha: una historia cultural de Rusia”

 In Noticies, recomanacions

Al llarg de set-centes pàgines, plenes d’artistes i poetes, generals i dames de societat, però també de funcionaris anònims i diaristes de segona fila, Orlando Figes va detallant els diversos vaivens que en el transcurs de la història russa experimentarà la seva pròpia imatge, el rostre que pretén presentar-se a si mateixa i als forasters. Dels intents desembristes per dotar l’imperi d’una Constitució organitzada segons els models europeus (i que va acabar en complet desastre) a les crides a l’eslavisme dels romàntics més recalcitrants (els ressons dels quals encara se senten a Dostoievski), de l’emancipació dels serfs al tercer quart del segle XIX (mesura que arribava amb gairebé cent anys de retard) a la unció quasi divina del tsar encara en els llindars de la guerra de 1914, passant per l’interregne soviètic i la recrudescència del nacionalisme, El ball de Natasha constitueix un volum imprescindible per als amants de la civilització estepària, escrit a més amb un nervi i un sentit dels temps (aquí una anècdota, allí una lliçó d’història, pauses per a retrats, precisions topogràfiques) que converteixen la seva lectura en una veritable satisfacció.

Cliqueu aquí si voleu veure les obres de l’autor que tenim a la Biblioteca.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X