Cinefòrum El Documental del mes: “Mil incendis”

 In Noticies

Continuem amb la proposta de projecció de documental del mes amb la col·laboració de Docs Barcelona, traslladant la projecció presencial als dijous i acompanyant cada sessió d’un espai de cinefòrum o de debat amb especialistes en el tema que abordi la pel·lícula, i en alguns casos sorpreses amb la presència de membres de l’equip de direcció del documental.

Aquest mes els usuaris de la Biblioteca podran visualitzar el documental Mil incendis dirigida per Saeed Taji Farouki. (França, Suïssa, Països Baixos,  Palestina i Birmània. 2021). Versió original en birmà subtitulada en català (90 min). Espai Margarida Xirgu.  Presentació i debat posterior a càrrec de Xavier Perarnau, antropòleg, filòsof i amb Postgrau de Significats i valors espirituals de la Natura. Promou l’ecosofia i és membre de l’associació Silene.

Un emotiu retrat d’una família de Myanmar (Birmània) que extreu petroli manualment per sobreviure. En un entorn rural marcat pel foc, els forats al subsòl i el ritme mecànic d’una indústria petroliera artesana, Thein Shewe i Htwe Tin entreguen cos i ànima per obtenir un barril de petroli al dia. El fill gran, Zin Ko Aung, vol trencar amb un sistema violent que explota la integritat dels seus pares. El cineasta Saeed Taji Farouky es va inspirar en There Vill Be Blood de Paul Thomas Anderson per capturar un món marcat pels pous de petroli en ple segle XXI. La força de les imatges i un treball sonor immersiu aconsegueixen capturar l’atmosfera mitològica de la cultura popular de Myanmar. El xoc generacional i l’explotació dels recursos naturals es barreja amb l’astrologia, les vides passades i els cicles de mort i renaixement. Guardonada amb la Semaine de la critique de Lorcano 2021.

Podeu veure’l de forma presencial el dijous 16 de juny a les 19 h a l’Espai Margarida Xirgu i si ho preferiu, també de forma virtual del 17 de juny a l’1 de juliol. En ambdós casos cal inscripció  prèvia.

Aquí teniu el tràiler:

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X