Llibre de la setmana: “Piedra, papel, tijera”

 In Noticies, recomanacions

Els deu delicats relats d’aquest llibre retraten persones corrents de la Rússia postsoviètica –metges, mestres d’escola, polítics locals, delinqüents comuns– els camins dels quals es creuen, de manera natural encara que impredictible, en atmosferes grises però dotades d’un singular encant. Maksim Óssipov se serveix de la seva experiència com a cardiòleg en el modest hospital on passa consulta per a crear unes històries plenes de compassió, lirisme i enganyosa senzillesa que recorren el subtil camí que va de l’individual al col·lectiu.

Com en una comèdia negra de Txékhov −al cap i a la fi també va ser metge−, en aquestes pàgines conviuen la corrupció i la violència quotidiana amb l’humor, la tendresa i la promesa de redempció. Óssipov pobla les seves narracions de personatges variats i gràcies a una extraordinària capacitat d’observació ens fa partícips de les seves tragèdies i frustracions, però també de moments de sublim epifania i bellesa. Els contes que componen aquest volum, escrits entre 2009 i 2017, l’han confirmat com un dels més destacats autors de la literatura russa contemporània.

Cliqueu aquí si voleu veure les obres de l’autor que tenim a la Biblioteca.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X