Cinefòrum El Documental del mes: “Fe i llibertat: un amor de clausura”

 In Noticies

Continuem amb la proposta de projecció de documental del mes amb la col·laboració de Docs Barcelona, traslladant la projecció presencial als dijous i acompanyant cada sessió d’un espai de cinefòrum o de debat amb especialistes en el tema que abordi la pel·lícula, i en alguns casos sorpreses amb la presència de membres de l’equip de direcció del documental.

Aquest mes els usuaris de la Biblioteca podran visualitzar el documental Fe i llibertat, un amor de clausura dirigida per Ivana Marinić Kragić. Croàcia (2021). Versió original en serbocroata, subtitulada en català (71 min). Presentació i debat posterior a càrrec de Jordi Valls de l’Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Catalunya (ACGIL) amb la participació d’Àngels Ruiz Torralba en qualitat d’Assessora per la Diversitat Sexual i Identitat de Gènere; i amb la col·laboració de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelldefels. Espai Margarida Xirgu.

Què passa quan un amor prohibit floreix en un convent de clausura? Com s’encaixa una crisi d’identitat en una vida devota? Dues joves monges ens narren en primera persona la seva història d’amor en comú. Viuen en dos convents separats a Croàcia, però els espais que un cop van considerar refugis espirituals resulten més terrenals del que s’esperaven. Desil·lusionades amb l’Església i els abusos dins la institució, plenes de contradiccions i impulsades pel seu amor, prenen la decisió més difícil de la seva vida: abandonar el convent i començar una nova vida juntes.

Podeu veure’l de forma presencial el dijous 26 de maig a les 19 h a l’Espai Margarida Xirgu i si ho preferiu, també de forma virtual del 27 de maig al 10 de juny. En ambdós casos cal inscripció  prèvia.

Aquí teniu el tràiler:

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X