Llibre de la setmana: “Madrid será la tumba”

 In Noticies, recomanacions

Com va fer en el seu moment Benito Pérez Galdós ara l’editorial Lengua de Trapo revisa alguns moments socials, polítics o culturals dels darrers 40 anys a Espanya a través de fets històrics i ficcions, narrats per noves veus de la litetatura espanyola: l’11M, el moviment 15M, els Jocs Olímpics, els atemptats de les Rambles de Barcelona, etc. Són els “Nuevos episodios nacionales”. Un d’ells, Madrid será la tumba, de la jove escriptora Elizabeth Duval (2000).

Madrid, 2016. Dos edificis ocupats: l’Hogar Social per un grup neonazi; i la Casa Roja per un grup marxista-leninista. Dues manifestacions enfrontades i força violència. Caos a la ciutat, i les xarxes socials bullint.

Com els Capuleto i els Montesco. El Castillo, extrema dreta, i la Comuna, extrema esquerra. Santiago i Ramiro. Distància ideològica de carrer, i proximitat personal a través d’una app.

Una lectura per viure apassionadament la militància social i política, i reflexionar sobre la deshumanització de les ciutats grans i el desig descontrolat, que ens han portat, entre d’altres coses, fins a la situació actual.

Cliqueu aquí si voleu veure les obres de l’autor que tenim a la Biblioteca.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X