Cinefòrum El Documental del mes: “Rock per mil”
Continuem amb la proposta de projecció de documental del mes amb la col·laboració de Docs Barcelona, traslladant la projecció presencial als dijous i acompanyant cada sessió d’un espai de cinefòrum o de debat amb especialistes en el tema que abordi la pel·lícula, i en alguns casos sorpreses amb la presència de membres de l’equip de direcció del documental.
Aquest mes els usuaris de la Biblioteca podran visualitzar el documental Rock per mil dirigida per Anita Rivaroli. Itàlia (2020). Versió original en italià, subtitulada en català (78 min). Presentació i debat posterior a càrrec de Richard Royuela, subdirector de la revista Rockzone, manager de grups i promotor de concerts; i amb la participació del Festival IN-EDIT.
Al 2015, Fabio, un biòleg marí amb una gran passió per la música rock, va convèncer 1.000 músics de tot Itàlia a reunir-se a Cesena per tocar “Learn to Fly”, el famós èxit dels Foo Fighters. El seu objectiu era convèncer Dave Grohl, el líder de la banda, perquè vingués a tocar a la seva ciutat. Un videoclip de l’actuació juntament amb el discurs de Fabio es va publicar a YouTube arribant a més de 50 milions visualitzacions. Davant d’aquest fet, Dave Grohl va decidir fer realitat el somni dels mil músics portant Foo Fighters a actuar al poble de Cesena. Aquest va ser el començament d’una increïble aventura que va crear la comunitat més gran d’amants de la música rock que ha existit. Al voltant de 19.000 músics, aficionats i professionals de totes les edats i procedències, units per la passió: al rock and roll. Gràcies a aquesta experiència, es va fundar la banda de rock anomenada Rockin’1000 que omple estadis de tot el món. “Rock per mil” és la història de Fabio i de com es va crear la banda de rock més gran del món, però és també la història de com una comunitat virtuosa pot influir positivament en cadascun dels seus membres, animant-los a perseguir els seus somnis mentre donen a tothom el millor que tenen per oferir.
Podeu veure’l de forma presencial el dijous 28 d’abril a les 19 h a l’Espai Margarida Xirgu i si ho preferiu, també de forma virtual del 29 d’abril al 13 de maig. En ambdós casos cal inscripció prèvia.
Aquí teniu el tràiler: