Llibre de la setmana: “El teatre de Shakespeare en el seu context”

 In Noticies, recomanacions

La visió que Jordi Coca dona de Shakespeare al llibre “no vol tancar, sinó obrir lectures”: “Si es coneix bé l’època en què es van escriure i representar és més fàcil fer-ne muntatges que connectin amb el present, com va passar amb l’extraordinari Titus Andrònic d’Àlex Rigola”. D’aquesta manera, l’anàlisi que fa de Macbeth s’allunya de la interpretació habitual i assenyala la importància dels descendents de Banquo com a dipositaris de la justícia: “Es creu que és una obra sobre l’ambició política, però si observem el context, més aviat tracta sobre la legitimitat del poder –explica–. Quan Shakespeare la va escriure, feia poc que Elisabet havia mort i havia començat a manar Jaume I, que era d’origen escocès. Tot i que la seva arribada al poder va ser polèmica, el descriu com un salvador d’Anglaterra. Des d’un punt de vista social, Shakespeare no era gaire cosa més que un criat. Havia d’actuar amb una gran prudència”.

Cliqueu aquí si voleu veure les obres de l’autor que tenim a la Biblioteca.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X