La biblioteca dels i les resistents: nou fons de la Biblioteca

 In Noticies

Aprofitant que demà és el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels ha preparat una guia de lectura i una exposició de llibres relacionats que trobareu al vestíbul. Com sabeu, la Biblioteca està ubicada a la plaça Neus Català, d’aquí neix la idea de crear un fons, integrat per una cinquantena de llibres, en homenatge a la seva figura i a la de totes aquelles persones que van deixar constància escrita del seu pas per camps de concentració i que van ser víctimes de règims feixistes i/o totalitaris.
Són molts els documents que ens apropen a tot el que van patir i resistir aquestes persones: llibres d’història, biografies, novel·les, autobiografies, pel·lícules… Hem decidit que en la biblioteca dels i les resistents només inclourem testimonis directes, ja sigui en forma d’autobiografia o llibres amb intenció més literària que o bé expliquin el que van viure o l’escriptura dels quals estigui clarament marcada per les seves vivències.
Hem començat recopilant els testimonis dels que han sofert empresonament en camps de concentració nazis, però hem volgut incloure també, les narracions que ens expliquen el que va suposar viure reclosos a guetos.
Posteriorment anirem ampliant el fons de la biblioteca dels i les resistents a testimonis d’altres camps de concentració. Quan acabi l’exposició els trobareu al prestatge identificats amb una icona al llom.

Si voleu podeu consultar la guia clicant aquí.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X