ZSona: Impulse the Electron!

 In Noticies

A la Biblioteca Ramón Fernàndez Jurado, hem creat una nova zona on podràs trobar les darreres novetats d’àudio així com exposicions relacionades amb l’escena musical, ZSona Música. Un espai on volem apropar-vos la musica de diversos estils musicals.

L’ús de la caixa de ritmes, samplers, sintetitzadors, seqüenciadors o ordinadors, marquen la línia amb què la música electrònica es produeix avui dia i al llarg del temps. A partir de la creació del Theremin (innovat pel professor Leon Theremin al voltant del 1919-1920) l’electrònica musical ha anat evolucionant i derivant en diferents vessants estilístiques. Ha sigut, i continua sent, una gran font d’experimentació, on les formes musicals i d’investigació R+D van alhora, totes juntes. Caldria mencionar artistes com Karlheinz Stockhausen o John Cage per poder posar cara i ulls a aquestes aproximacions a l’hora d’utilitzar les màquines per crear música electroacústica. Artistes arriscats i innovadors, que quasi no van tenir reconeixement en vida (cas de John Cage) de tot el que van crear i aportar a la música i l’art en general. No són músiques “fàcils”, com tampoc les de Iannis Xenakis o Edgard Varèse, però sí que són molt importants per poder arribar a una música electrònica tal com la coneixem avui. La seva contribució a l’evolució, producció i utilització d’instruments electrònics, molt comuns avui dia a estils com l’Electro, Techno, House, Ambient, etc., ha esdevingut clau. Segurament, sense ells, grups com Kraftwerk, The Chemicals Brothers o Depeche Mode no serien les bandes que són avui dia.

Si voleu podeu escoltar la Playlist Impulse the Electron! del compte d’Spotify de la Biblioteca.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X