Disc de la setmana: “Cuba: Music & Revolution. Culture Class in Havana: Experiments in Latin Music 1975-1985 Vol.1”

 In Noticies, recomanacions

De la mà del prestigiós i polivalent segell Soul Jazz Records, el disc Cuba: Music And Revolution: Culture Class in Havana: Experiments in Latin Music 1975-1985 Vol.1 recopila bona part de la música llatina experimental que es va fer a Cuba en aquest període.

Explora els molts estils nous que van sorgir com el Jazz, Funk, Tropicalia brasilera o Disco, mesclats amb música llatina i salsa.

El disc compta amb els artistes reconeguts com Pablo Milanés, Los Van Van e Irakere, així com d’altres menys coneguts com Orquesta Ritmo Oriental, Los Reyes 73 o Grupo Monumental. Molts d’aquests grups són autèntics desconeguts fora de l’illa degut a l’embargament comercial estatunidenc de 60 anys (vigent avui dia), que impedeix el comerç amb Cuba. La majoria dels registres sonors només estaven disponibles a Cuba o als estats de l’antiga URSS.

És un compendi dels grups més vanguardistes i que donats en el context de temps que van viure (socialisme, embargament…), van saber inserir a la fusió amb les músiques llatines i a Cuba, un caràcter identitari propi de la cultura afrocubana.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X