ZSona: Àfrica

 In Noticies

A la Biblioteca Ramón Fernàndez Jurado, hem creat una nova zona on podràs trobar les darreres novetats d’àudio així com exposicions relacionades amb l’escena musical, ZSona Música. Un espai on volem apropar-vos la musica de diversos estils musicals.

Àfrica, el gran continent, és un reducte de músiques variades amb una gran riquesa cultural, tantes com a països té el continent (54).

Desprenen personalitat pròpia, la música dels diferents països d’Àfrica no tenen res a envejar a les denominades músiques del primer món (rock, pop…), aportant a vegades a aquests estils un segell propi en sonoritats, amb usos d’instruments propis dels països que conformen el continent.

La kora (instrument de Mali, Gàmbia o el Senegal) o el més conegut djembé (de l’Àfrica occidental), beuen d’aquestes fonts sonores per oferir-nos versions molt pròpies de diferents variants musicals, trobant una escena de reggae (Alpha Blondie…), funk (Osibisa…), pop (Salif Keita…) o hip-hop (Daara J…) diversa i enriquida, que sona a Àfrica.

El continent, innovador amb la proposta de nous estils com l’afrobeat, una combinació de música ioruba, nigeriana, jazz i funk, creat pel multiinstrumentista Fela Kuti, o el tichumaren, conegut com el blues del desert, on troben a Ali Farka Touré o Tinariwen al capdavant d’aquesta música, no fa sinó ressaltar el caràcter obert i avantguardista que ens mostra i ofereix el continent africà.

Amb el llegat de les seves tradicions (balls, cants…) i la incorporació de la música occidental, la cultura africana ens apropa i posa al nostre abast un riquíssim ventall d’harmonies, ritmes i sons, que marquen un segell identitari propi.

Si voleu podeu escoltar la Playlist Live Music del compte d’Spotify de la Biblioteca.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X