Tertúlia literària “Nada” de Carmen Laforet

 In Activitats, Noticies

Ja podeu passar a apuntar-vos i a agafar en préstec la novel·la que comentarem a la Tertúlia literària el dimarts 30 de novembre a les 18:30 h a l’Espai Margarida Xirgu. Es tracta de la novel·la Nada de Carmen Laforet. D’aquesta manera commemorem el centenari del seu naixement, per això comptarem amb la presència de Blanca Ripoll Sintes, professora i investigadora de la Universitat de Barcelona, i co-autora del llibre Puntos de vista de una mujer de Carmen Laforet.

Carmen Laforet (1921-2004), escriptora guanyadora del primer Premio Nadal, convocat l’any 1945, en homenatge a Eugenio Nadal, catedràtic de Literatura i cap de la revista Destino a Burgos. A més de la novel·la escrigué entre molts d’altres llibres, les novel·les La isla y los demonios (1952) i La mujer nueva (1955).

Completa aquesta activitat el divendres 10 de desembre a les 20 h amb l’espectacle Nada a càrrec de Teatre de Ponent. Activitat gratuïta. Espai Margarida Xirgu.

Carmen Laforet se avanza a su tiempo con una prosa intimista y fotográfica con la que describe perfectamente la Barcelona de la época de postguerra. La protagonista, Andrea, llega a Barcelona sin casi nada, a la inmediata postguerra pera estudiar y empezar una nueva vida. Pero, desgraciadamente las coses no son como se imaginaba. Se ve obligada a irse después de pasar una experiencia vital llena de contrastes, luces y sombras. Se basa en una dramaturgia esencialista que pone de manifiesto la relación entre Andrea y los personajes que lo rodean con el apoyo de una cuidadosa ambientación sonora.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X