Cinefòrum Docs “El retorn, la vida després de l’ISIS”

 In Noticies

Continuem amb la proposta de projecció del documental del mes amb la col·laboració de Docs Barcelona, traslladant la projecció presencial als dijous i acompanyant cada sessió d’un espai de cinefòrum o de debat amb especialistes en el tema que abordi la pel·lícula, i en alguns casos sorpreses amb la presència de membres de l’equip de direcció del documental.

Aquest mes els usuaris de la Biblioteca podran veure el documental El retorn, la vida després de l’ISIS dirigit per Alba Sotorra. Espanya i Regne Unit (2021). Versió original en àrab i anglès, subtitulada en català, castellà i anglès (90 min). Aquesta pel·lícula forma part del circuit Docs Barcelona. La presentació i el debat posterior serà moderat per Maria Maduell i Maria Garau, membres de l’equip de producció del documental.

L’accés exclusiu de l’Alba Sotorra al camp d’al-Roj al nord-est de Síria ens mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’ISIS. Shamima Begum (Regne Unit) i Hoda Muthana (EUA) van marxar dels seus països manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. Van ser demonitzades pels mitjans de comunicació i ara ningú vol saber res d’elles. El penediment sincer mereix una segona oportunitat? Es pot justificar que els països occidentals acceptin el retorn dels seus fills però rebutgin que les seves mares puguin tornar? La directora catalana s’esforça per comprendre els matisos d’una situació complexa i delicada.

Podeu veure’l de forma presencial el dijous 28 d’octubre a les 19 h a l’Espai Margarida Xirgu i si ho preferiu, també de forma virtual del 29 d’octubre al 12 de novembre. En ambdós casos cal inscripció prèvia.

Aquí teniu el tràiler:

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X