Tertúlia Llegir el Teatre: “La Víctor C. : una mirada diferent a la vida i obra de Víctor Català / Caterina Albert” d’Anna Maria Ricart Codina

 In Noticies

Torna la tertúlia Llegir el Teatre tot ampliant el ventall de lectures dels nostres usuaris. Una bona oportunitat per donar a conèixer alguns dels textos teatrals d’autors clàssics o contemporanis d’aquí i d’arreu del món que es representaran durant la temporada al TNC.

El dijous 21 d’octubre a les 19 h tindrem una nova sessió de la tertúlia Llegir el Teatre on comentarem una obra escrita per Anna Maria Ricart Codina a partir de textos de la Víctor Català titulada La Víctor C. : una mirada diferent a la vida i obra de Víctor Català / Caterina Albert.

Víctor Català. Caterina Albert. Obligada a camuflar-se sota un pseudònim masculí per evitar els escàndols, els judicis i els prejudicis, Català va ser una autora revolucionària. L’escriptora va passar els últims 10 anys al llit, on rebia fins i tot les visites. Tota una declaració de principis. Qui s’amagava realment rere l’àlies? La Víctor C. és una aproximació a l’enigmàtica autora empordanesa a través dels seus contes i escrits.

Anna Maria Ricart Codina és autora de Flors carnívores (Sala Atrium 2013 – Escenari Brossa 2019), Barbes de balena (El Maldà 2017) i El senyor petit (teatre familiar, Temporada Alta 2018). Ha guanyat el Premi MAX 2015 a la millor adaptació teatral per Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas, a partir del clàssic  de Lope de Vega (Fira de Tàrrega 2014) guanyador del III Almagro OFF. També ha realitzat les adaptacions: Mrs. Dalloway de Virginia Woolf (amb Michael De Cock i Carme Portaceli, Teatro Español 2019); Jane Eyre. Una autobiografia, de Charlotte Brontë (Teatre Lliure 2017); La dona pantera, a partir del Teatre de Don Joan de J.Palau i Fabre (Escenari Brossa 2019); InFaust, versió lliure de Faust de J. W. Goethe (Teatre Akadèmia 2018); El metge de Lampedusa, a partir del llibre de memòries Lacrime di sale de P.Bartolo i L.Tilotta (Temporada Alta-Teatre Lliure 2017); i Les supertietes, basada en Contes contra tot pronòstic d’Empar Moliner (Círcol Maldà 2015).

Ja pots passar a recollir l’exemplar de regal especialment editat pel Departament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaCom sempre, al vestíbul de la Biblioteca. I a més, podreu gaudir d’un 15% de descompte en les entrades de la representació al TNC.

Com és habitual la tertúlia es realitzarà amb les mesures sanitàries adients que podeu consultar clicant aquí.

Us deixem amb un petit reportatge sobre l’estrena de l’obra:

 

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X