Cinefòrum El Documental del mes “Com jo vulgui”

 In Noticies

Continuem amb la proposta de projecció de documental del mes amb la col·laboració de Docs Barcelona, traslladant la projecció presencial als dijous i acompanyant cada sessió d’un espai de cinefòrum o de debat amb especialistes en el tema que abordi la pel·lícula, i en alguns casos sorpreses amb la presència de membres de l’equip de direcció del documental.

Aquest mes els usuaris de la Biblioteca podran visualitzar el documental Com jo vulgui dirigit per Samaher Alquadi. Egipte, França, Noruega, Palestina i Alemanya (2021). Versió original en àrab i anglès, subtitulada en català (88 min). La presentació i el debat posterior estarà moderat per Alfonso López Borgoñoz, coordinador del Nord d’Àfrica d’Amnistia Internacional a Espanya.

El moviment feminista a Egipte està agafant més força que mai. Cada cop hi ha més dones que s’atreveixen a alçar la veu contra l’assetjament sexual, però aquesta irrupció de coratge ve de lluny.  La Primavera Àrab va portar esperança de llibertat i canvis, no obstant, sovint s’oblida que durant la multitudinària protesta del 25 de gener de 2011 a la plaça Tahrir del Caire es van produir salvatges violacions en grup. La indignació de les dones egípcies va desencadenar una gran protesta per defensar els seus drets. La directora Samaher Alqadi va estar a primera línia per capturar una revolta de les dones que va passar desapercebuda als mitjans de comunicació.

Podeu veure’l de forma presencial el dijous 16 de setembre a les 19 h a l’Espai Margarida Xirgu i si ho preferiu, també de forma virtual del 17 de setembre a l’1 d’octubre. En ambdós casos cal inscripció prèvia.

Aquí teniu el tràiler:

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X