Llibre de la setmana: “Sense por de morir: els silencis del 17-A”

 In Noticies, recomanacions

15 Al llarg de les gairebé 400 pàgines del volum, Anna Teixidor reconeix que «la meva voluntat és descriure i analitzar perquè uns joves que viuen entre nosaltres ens odiïn tant com pensar en fer volar la Sagrada Família i com és que les forces de seguretat no aconsegueixen aturar-los abans que els seus plans fracassin. Com en tot treball periodístic, la investigació ha arribat fins al punt permès per la documentació jurídica i policial disponible, però també pel treball de camp».

Juntament amb la lectura acurada del sumari, l’accés a les investigacions dels Mossos d’Esquadra i de més d’un centenar d’entrevistes al Marroc, a Bèlgica i a diversos punts d’Espanya, la periodista figuerenca ha reconstruït en el seu volum les biografies d’aquells joves de Ripoll, el seu procés de radicalització, la gestació del grup i la preparació dels atemptats i a través de la vídua, els companys de cel·la i els testimonis que van seguir la seva evolució ideològica. El llibre també elabora un retrat de l’imam Es-Satty, un impostor sobre el qual es projecten ombres que arriben fins al CNI. Entre aquestes, quina complicitat tenia amb els cossos d’intel·ligència de l’Estat.
La periodista també ressenya l’impacte que els atacs van suposar per la població de Ripoll, el difícil reconeixement que tenen les víctimes de terrorisme i el context polític i social enmig del conflicte Espanya-Catalunya. El llibre inclou un ampli índex amb les biografies dels personatges principals, una cronologia dels fets, taules descriptives, una acurada bibliografia i una extensa relació de fonts i notes que n’acrediten la informació.

Aquí teniu un petit reportatge emès a TV3 en motiu de la publicació del llibre:

Font: Hora Nova

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X