ZSona: Roots Rock Reggae

 In Noticies

A la Biblioteca Ramón Fernàndez Jurado, hem creat una nova zona on podràs trobar les darreres novetats d’àudio així com exposicions relacionades amb l’escena musical, ZSona Música. Un espai on volem apropar-vos la musica de diversos estils musicals.

Amb Roots Rock Reggae, cançó que Bob Marley va incloure en el seu disc Rastaman Vibration de l’any 1976, es defineix molt bé tot el que representa i ens diu la música reggae ”…play I some music, this a reggae music…”

Sortit del Mento, estil musical originari de Jamaica, el reggae és també una evolució del Ska i el Rocksteady. Sovint engloba aquests 2 estils, així com en un sentit més estricte, el Reggae Roots de meitats dels 70’s. Un estil clarament influenciat per la consciència religiosa i on els ritmes són lents, amb predomini musical del baix, bateria i el “skank” característic de la guitarra.

És en aquesta època on artistes com Bob Marley, Burning Spear, Dennis Brown o Gregory Isaacs, aconsegueixen arribar a les grans audiències i exportar massivament el reggae fora de l’illa.

Avui dia, amb l’evolució que va tenir als 80’s i 90’s amb el Digital (creació musical electrònica) i el new roots, el reggae forma part d’una comunitat mundial present a tot arreu. Podem trobar una escena musical reggae a països com Alemanya, Argentina o el Senegal, posant de manifest que la música, i especialment el reggae, no hi entèn de fronteres.

 

…feel like dancing, dance ‘cause we are free,

   feel like dancing, come dance with me!…

 

Si voleu podeu escoltar la Playlist Live Music del compte d’Spotify de la Biblioteca.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X