El Documental del mes: “Com robar un país”

 In Noticies

Aquest mes els usuaris de la Biblioteca podran visualitzar el documental Com robar un país dirigit per Rehad Desai & Mark Kaplan. Sud-àfrica (2019). Versió original en anglès i zulú, subtitulada en català (93 min). Aquesta pel·lícula forma part del circuit Docs Barcelona. Espai Margarida Xirgu.

Un grup de periodistes d’investigació destapa un cas de corrupció en el què està implicat Jacob Zuma, qui fou president de Sud-àfrica fins el 2018. Poc després, la redacció rep una campanya de desinformació. Dos joves d’una empresa tecnològica van trobar les proves que deixaven al descobert el modus operandi darrere del segrest econòmic de l’estat de Sud-àfrica, per part d’interessos privats i amb l’ajut d’alguns polítics. Gràcies l’amic Zuma, els membres de la família índia Gupta van utilitzar els ingressos d’un país en el seu propi benefici: adquirint participacions de les mines de carbó, de mitjans de comunicació i empreses tecnològiques, i fins i tot, alguns càrrecs públics. Quan s’obre una investigació judicial, el president Zuma declara que tot son mentides i notícies falses. Davant l’augment de lligams entre els interessos privats i el govern, els periodistes es pregunten si hi ha lloc per la justícia en la incipient democràcia sud-africana, que amb tant d’esforç va costar de guanyar.

Podeu veure’l de forma presencial el dilluns 17 de maig a les 19 h a l’Espai Margarida Xirgu i si ho preferiu, també de forma virtual del 18 de maig a l’1 de juny. En ambdós casos cal inscripció prèvia.

Aquí teniu el tràiler:

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X