Carme Ruscalleda defensa a Castelldefels la “nutrició de proximitat” en l’acte que obre A Taula!

 In Noticies
La prestigiosa cuinera va obrir dimarts la programació biennal que la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado dedica al món de la gastronomia, aspecte de la cultura en què està especialitzat l’equipament de Castelldefels

Carme Ruscalleda va protagonitzar dimarts, dia 4 de maig, la inauguració i presentació del programa A Taula! 2021, que es va celebrar al Teatre Plaza. Fins al 24 de maig, aquesta programació aplega tot un conjunt d’activitats relacionades amb la cuina, la nutrició, l’alimentació saludable o l’horticultura, entre d’altres aspectes relacionats amb l’especialització en gastronomia que ofereix a la ciutadania la biblioteca de Castelldefels.

El programa A Taula! l’organitza la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado cada dos anys, des de 2014. La pandèmia va impossibilitar-ne la celebració l’any passat, i enguany fa que els aforaments es vegin reduïts. Tot i aquestes limitacions, al teatre municipal es va aplegar un públic nombrós, atret per l’expertesa, reconeguda mundialment, de la popular cuinera, que va despertar l’interès dels assistents amb la seva habilitat comunicativa.

En la seva conferència, titulada “La cuina i la gastronomia com a fet cultural”, Ruscalleda va sentenciar que “som el que mengem”, i va animar tothom a “no perdre la nutrició de proximitat, que ens correspon, que és la nostra, que ens porta a tenir una de les longevitats més altes del planeta”.

La cuinera va lloar la qualitat dels aliments que es venen als nostres mercats i establiments d’alimentació,  i va demanar al públic que “es deixin seduir” per aquests professionals. “Portem-hi la canalla”, va dir, “i utilitzem botigues i mercats com si fossin un parc temàtic”, per subratllar la importància que adquirim des de la infància una bona cultura gastronòmica.

Per últim , Ruscalleda va definir la gastronomia com “un art”, i en aquest sentit va comparar-la amb altres expressions artístiques com la literatura o la música: “una recepta és una partitura a les mans del cuiner o la cuinera”.

Aquí teniu un resum de l’acte:

Font: elCastell.org

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X