Llibre de la setmana: “Vagabundos”

 In Noticies, recomanacions

Hao Jingfang (Xina, 1984) és una de les noves veus de la literatura de ciència ficció. Inspirada en els clàssics del gènere com Asimov, Bradbury, Clarke i Dick, escriu Vagabundos, la seva primera novel·la.

Una distòpia, una metàfora del món actual. Dos sistemes econòmics i sociopolítics propis i enfrontats: la República de Mart, que es va independitzar de la Terra fa ja un segle; i la Terra. Amb la intenció de reconciliar-se i millorar les seves relacions, el planeta vermell envia, d’intercanvi, un grup d’adolescents, forts, “frescos” i idealistes: els “Mercuri”.

Però d’on són? D’on se senten? Nascuts en un lloc, criats en un altre? Han vist altres coses i conegut altres possibilitats. Quan tornen a casa “tot just en l’instant en què finalitza el viatge del cos, comença el veritable exili: el de la ment. Aquesta és la història de la fi d’una utopia.” Qüestionament, pensament propi, inconformisme, rebel·lia, revolució.

Una novel·la reflexiva de ritme pausat.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X