Llibre de la setmana: “Jean-Michel Basquiat y el arte de contar historias”

 In Noticies, recomanacions

La llegenda de Jean-Michel Basquiat (1960-1988) continua intacta. Símbol del Nova York de la dècada de 1980, l’artista va iniciar la seva carrera a la fi de la dècada de 1970 sota el pseudònim SAMO omplint les parets de la ciutat amb pintades que contenien missatges mordaços i fragments de poemes. Va formar part d’una escena underground en plena expansió formada per tota mena d’artistes, que es van dedicar a les arts plàstiques, el gratifi, el hip-hop, el post-punk i el cinema amateur. Basquiat, pintor amb una potent veu personal, no va trigar a triomfar en entorns més convencionals i va exposar en galeries de tot el món.

L’estil expressiu de Basquiat es basava en figures rudimentàries a les quals afegia paraules i frases. La seva obra va inspirar a tot un elenc de celebritats del jazz, la boxa i el bàsquet, amb referències esotèriques i a la vida de carrer. Quan se li preguntava pel tema principal de la seva obra, Basquiat responia “reialesa, heroisme i els carrers”. En 1983 va començar a col·laborar amb l’estrella més famosa del món de l’art, Andy Warhol, i en 1985 va ser portada de la revista The New York Times Magazine. Quan Basquiat va morir als 27 anys s’havia convertit ja en un dels artistes més reeixits del seu temps.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X