Llibre de la setmana: “Programados para crear”

 In Noticies, recomanacions

Fins fa molt poc semblava incontrovertible que la capacitat de crear obres d’art i de trobar solucions innovadores als problemes que ens planteja el món és una de les habilitats que ens defineix com a espècie. Però precisament gràcies a la creativitat hem inventat màquines cada vegada més sofisticades que ens superen en molts àmbits. Encara que l’aspiració de recrear les característiques de la ment humana és antiga, el desenvolupament d’una autèntica intel·ligència artificial capaç d’aprendre de l’experiència és una fita recent.

Però es limita a imitar o és realment capaç de crear? Marcus du Sautoy explora els últims avanços de la intel·ligència artificial i analitza les operacions matemàtiques que impliquen els nostres processos creatius. Du Sautoy ofereix una visió optimista i innovadora de la nostra relació amb les màquines, que ens obligarà a reconsiderar l’essència de la creativitat humana.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X