El Documental del mes: “Allò que no et mata …”

 In Noticies

Aquest mes els usuaris de la Biblioteca podran visualitzar el documental Allò que no et mata de la directora Alexe Poukine. Versió original en francès, subtitulada en català, castellà i anglès (84 min).

Amb 19 anys, l’Ada va ser violada tres vegades en una mateixa setmana per un home que coneixia bé. Una invitació a sopar va desencadenar la primera i ella no es va defensar, però es va cita dues vegades més amb el seu agressor per confrontar-lo i buscar respostes. Una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança sense victimitzar a les dones.

La història de l’Ada és contada a través de múltiples veus de diferents dones que construeixen el seu relat, la seva versió dels fets i com es va sentir abans, durant i després. Poc a poc, totes les dones d’aquesta pel·lícula es converteixen en les protagonistes de la història de l’Ada i també en testimonis de les seves pròpies històries que, per desgràcia, parteixen del mateix punt de partida.

Una pel·lícula coral que exposa, des de les dones i sense victimitzar-les, les sensacions contradictòries i les conseqüències després d’una violació o agressió sexual on l’abusador no és ni un desconegut ni un monstre ni un assetjador que actua de nit, a les cantonades o als portals de les cases… i busca comprendre i trobar respostes a les reaccions que aquestes agressions sexuals desencadenen en les dones que no encaixen en el que la opinió pública anomenaria “víctimes correctes”. That Which Does Not Kill no és només la història de l’Ada, sinó una contribució més a visibilitzar un fenomen social molt ampli i encara silenciat.

Degut a les restriccions per fer front a la pandèmia, el passi no tindrà lloc a la Biblioteca sinó que tots els usuaris inscrits rebran un enllaç d’accés al documental, visible del 18 de gener a l’1 de febrer.

Aquí teniu el tràiler:

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X