Llibre de la setmana: “Un cambio de verdad” i “La tierra desnuda”

 In Noticies, recomanacions

El neorruralisme és una tendència. I el nature writing o ruralisme literari és ja un gènere més. Recentment, Los asquerosos de Santiago Lorenzo i Tierra de mujeres de María Sánchez, i ara, doble #llibredelasetmana Un cambio de verdad de @GabiMartinez i La tierra desnuda de Rafael Navarro de Castro. Ambdós, escriptors ecologistes, parlen en les seves cròniques, sobre el món rural, agrícola i ramader, i reflexionen sobre el sistema, l’ésser huma i una forma de vida en constant contacte amb la natura. Una opció, o l’única, d’entendre el món.

Un cambio de verdad, és la transformació personal de l’autor en l’afany de retrobar-se amb els seus orígens (els de la mare), com aprenent de pastor a la Sibèria extremenya; La tierra desnuda, és la que coneix Blas, un camperol autèntic (res d’agricultor), que mai ha sortit de la vall granadina.

Dues novel•les que ens apropen a paratges desconeguts més enllà d’escenaris idíl•lics, amb un vocabulari ric, propi i instructiu, al més estil Delibes i Rodríguez de la Fuente.

 

 

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X