Guia de lectura: “La discriminació racial”

 In Guies de lectura, Noticies

Arran de la mort del ciutadà afroamericà George Floyd s’estan produïnt un seguit de manifestacions als EUA i arreu del món en contra de la discriminació racial institucional agrupades sota el lema Black Live Matters.

En aquesta guia us proposem alguns llibres i pel·lícules que tracten aquest tema, per això us en destaquem alguns i us animem a fer les vostres cerques.

Per veure els documents cliqueu als títols de les seccions:

 

Racisme: hi trobareu documents sobre el racisme al món des d’un punt de vista general, obres sobre actituds discriminatòries cap a una raça o per a obres sobre la discriminació racial com a ideologia.

Discriminació racial: obres sobre la política racista d’un estat o els comportaments discriminatoris en contra d’un grup racial o ètnic.

Contes infantils sobre el racisme: contes per a nens i nenes de diverses edats on s’explica el fenomen perquè pares i fills hi puguin reflexionar.

Discriminació racial als EUA: obres específiques sobre la discriminació als EUA, tan des d’un punt de vista històric com actual.

 

 

Pensadors i activistes per l’antiracisme: obres escrites o sobre personatges que lluiten i han lluitat contra el racisme arreu del món i als EUA: Nelson Mandela, Martin Luther King i Ngugi wa Thiong’o.

Novel·les i pel·lícules sobre la discriminació racial: obres de ficció que tracten el fenomen de diversos punts de vista I en diferents llocs del món.

 

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X