Recomanació digital del dia: “Materia prima”

 In Noticies, recomanacions

 

Materia prima / Francesc Serés. Caballo de Troya, 2010

Traducció al castellà del recull de relats de Francesc Serés on ens parla de la Catalunya d’avui, de la gent de classe mitjana i de classe baixa, de com es guanya la vida, de l’actual món laboral i, sobretot, de com viu aquesta gent. Evidentment, no hi trobarem històries sorprenents sinó històries amb les que ens podem identificar, a mig camí entre la ficció i el reportatge. Com ja és habitual, sembla que continui amb la seva cartografia del país, en aquest cas, a diferència de l’ambient rural que tractava en la seva trilogia De fems i marbres, i del també rural, perifèric i marginal de La pell de la frontera, ara es dedica a l’àmbit urbà o periurbà, molts cops de pas. Sants, Hostafrancs, el Maresme, Banyoles, Olot, Granollers, Manresa …

Una altra joia en la trajectòria de l’escriptor de la Franja de Ponent.

Per cert, també podeu llegir-lo en paper en català: La matèria primera.

 

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X