Recomanació digital del dia: “Cuba va!”

 In Noticies, recomanacions

Cuba va! Songs of the New Generation of Revolutionary Cuba / Grupo de Experimentación Sonora. Paredón, 1971

El reputat compositor, guitarrista i director d’orquestra cubà Leo Brouwer produeix el 1971 aquest excepcional recull de grans temes vinculats al moviment musical que va ser batejat com a Nueva Trova cubana. Renovació en tots els aspectes, tant tonals com temàtics, per a una finalitat comú: la revolució (“para por amor seguir trabajando”). Els ritmes tradicionals que ja acompanyaven la llibertat d’un poble podien anar sempre més enllà i és així com s’experimenta amb els acords, les persussions i les veus.
Lloances a les figures revolucionàries (Su nombre, Ho Chi Mihn) conviuen amb crides a l’autonomia mental (Reza el cartel allí, No me pidas), magnífics manifestos sociopoètics (El rey de las flores) i ja clàssics de la música universal (Eternamente Yolanda).
Les veus de Sílvio Rodríguez i Pablo Milanés en ple esclat d’actitud sentaran les bases del que avui es considera una de les grans fites de la música cubana, un renaixement de la seva riquesa lírica, que va alimentar generacions àvides de llibertat i de sentit a tota Amèrica Llatina.
Des d’aquell moment d’emancipació individual i col·lectiva ens arriba un missatge vigent: “Te convido a creerme cuando digo futuro”.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X