Recomanació digital del dia: “Eren ells”

 In Noticies, recomanacions

 

Eren ells / Carles Rebassa. Angle, 2016.

Amb aquesta primera novel·la guardonada amb el Premi Soler I Pin, el poeta Carles Rebassa demostra el seu domini del llenguatge al servei d’una història sobre la construcció de la identitat personal durant l’adolescència.

L’autor aconsegueix fer un retrat de les vides de diversos joves, dels seus sentiments, problemes, situacions socials I, sobretot dels seus diversos anhels que s’entrellacen contínuament en unes relacions apassionades, violentes I tendres alhora. Tot això, amb un estil acuradíssim on forma I fons es complementen I que, per tant, permetria llegir els passatges I diàlegs de forma separada, tant important és el què com el com. A més, l’autor utilitza una llengua adient pels seus personatges, juvenil I creïble sense caure en dialectalismes o arcaïsmes, ni molt menys haver de recórrer al castellà com tant d’altres escriptors que ho fan, més per incapacitat o mandra que per realisme. En aquesta novel·la, l’autor demostra la seva ambició I bon ofici tant pel que fa als temes, crus I durs sense caure en sentimentalismes o paternalismes de pa sucat amb oli, com pel que fa a l’estil, creador de llengua literària. Potser aquí hi trobem la influència de Blai Bonet o de Jordi Cussà.

En resum, una novel·la ben escrita, trasbalsadora, imprescindible dins el panaroma actual de la narrativa catalana.

Si voleu llegir-la cliqueu aquí.

Us deixem amb la intervenció de l’autor en la recollida del Premi Carles Riba 2018 (Òmniun Cultural) pel seu poemari Sons bruts:

https://youtu.be/RiJnfFP6M0I

 

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X