Recomanació digital del dia: “El coleccionista de libros”

 In Noticies, recomanacions

El coleccionista de libros / Alice Thompson. Siruela, 2018.

El col·leccionista de llibres és una història de misteri amb una atmosfera gòtica i sinistra. Alice Thompson situa l’acció en una mansió del món rural anglès a principis del segle XX. No falten elements característiques del gènere: secrets, bogeria, sanatoris, desaparicions, i la història recorda, en certa manera, al conte de Barbablava.

Violet, una jove òrfena, llegeix en una cafeteria quan coneix un enigmàtic home. Més tard, l’atzar porta Violet a la llibreria de Lord Archie Murray, l’home de la cafeteria. Un any després, Violet és una dona feliçment casada que viu en una confortable mansió i que es dedica a la cura del seu fill.

Violet i Archie comparteixen una mateixa passió, els llibres. Violet ama el seu contingut, les històries, les idees, tot allò que li fa volar la imaginació. Archie  venera l’objecte material, rendint-les un culte gairebé malaltís.

I és precisament un llibre el que farà veure a Violet que no viu en un món tant perfecte com pensava. Archie amaga en una caixa forta un ric volum dels Contes de Fades de Hans Christian Andersen, i el descobriment per part d’Archie de que Violet ha obert la caixa forta accelerarà els esdeveniments.

Violet comença a tenir malsons i al·lucinacions, és internada en el sanatori local i quan torna a casa descobreix que una bella i enigmàtica mainadera ha ocupat el seu lloc. El que ha passat al sanatori no serà res amb els horrors que l’esperen a la seva pròpia llar.

Vols saber com acaba la història? Doncs a e-biblio podràs llegir aquesta novel.la i moltes més.

Per llegir la novel·la a Ebiblio cliqueu aquí.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X