Recomanació digital del dia: “Aglutinació”

 In Noticies, recomanacions

Aglutinació / Joan Jordi Miralles. Edicions 62, 2018.

En aquesta novel·la, Joan Jordi Miralles torna a explicar-nos la vida i les vicissituds d’un personatge perdut d’una forma crua i despietada, amb el rerefons del Londres d’avui en dia com a exemple de tots els mals, despersonalitzacions i xacres del nostre món occidental. En certa manera, la novel·la sembla una variació de la seva novel·la Una dona meravellosa, tot i que més cosmopolita i amb més glamur, distant i sense moralina però en el fons romàntica. En aquest cas, el personatge fuig d’una història tràgica mentre que a Una dona meravellosa, la cosa és molt més prosaica i patètica, per tant, molt més creïble i realista. La novel·la està ben escrita tot i que a vegades utilitza un estil recargolat i amb floritures que no venen a tomb i és bastant previsible. M’ha fet pensar en la novel·la Il·lusions perdudes de Ponç Puigdevall, més difícil de llegir i amb uns escenaris provincians on transcorre l’acció (Platja d’Aro a l’hivern i Gijón!) que aguditzen la sensació d’opressió … riu-te’n de Londres i el Soho.
D’en Miralles encara n’esperem la GRAN obra.

Si vols llegir-la a Ebiblio clica aquí.

I si voleu saber-ne més, consulteu el web Lletra: la literatura catalana a Internet de la Universitat Oberta de Catalunya i de l’Institut Ramon Llull.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X