Recomanació digital del dia: “El misterio Picasso”

 In Noticies, recomanacions

El misterio Picasso / dir. Henri-Georges Clouzot (1956, França, 75 min. )

Som davant d’una pel·lícula d’acció en la que el director es va posar a filmar a l’artista en el seu estudi, en plena tasca creadora durant tres mesos de treball. Per saber el que passa en la ment d’un pintor, només hem de seguir les seves mans, ens diu Clouzot a l’inici de la pel·lícula, i això és precisament el que ens mostra en un metratge sorprenent. Revolucionari en molts aspectes, en el documental veiem com els traços de Picasso van naixent davant dels nostres ulls com per art de màgia. Això es deu a les teles semitransparents i als tints especials que van permetre que la pintura anés naixent directament sobre la pantalla de cinema. És com una successió de dibuixos animats creat in situ per un artista que en aquests anys era ja una llegenda.

Ressenya d’Emilia Bolaño a HA!

Si voleu observar les obres de Pablo Picasso avui que fa 47 anys de la seva mort, aquí teniu els enllaços als diversos museus dedicats al pintor i a les col·leccions més destacades:

Museu Picasso de Barcelona
Museo Picasso de Málaga Musée d’Art moderne de Céret
Musée Picasso de Paris
Repensar Guernica en el Museu Nacional – Centro de Arte Reina Sofía de Madrid.
Picasso al MoMA (Modern Museum Art) de Nova York.
Picasso a la TATE de Londres.

Podeu veure el documental a Ebiblio clicant aquí.

Us deixem amb un petit fragment de l’entrevista que li feren a Picasso abans de la inauguració de l’exposició d’homenatge de 1966 a París:

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X