Recomanació digital del dia: “Americanah”

 In Noticies, recomanacions

Americanah / Chimamanda Ngozi Adichie. Random House, 2014

Americanah” és el terme que els nigerians fan servir irònicament per referir-se als nigerians que emigren a U.S.A i tornen a Nigèria.
L’escriptora Chimamanda Ngozi Adichie (Nigèria,1977) ho és, i a través d’aquesta novel•la homònima escriu des d’Àfrica, amb aire fresc, modern i trencador, sobre la discriminació racial, el feminisme, les arrels i la identitat, a través de diferents perspectives.
Tres dècades. Tres continents. Ifemelu i Obinze, adolescents, viuen la seva història d’amor en la Nigèria dels anys 90. Asfixiats per la dictadura militar i buscant una oportunitat i un futur junts, Ifemelu emigra a Nova York per continuar amb els seus estudis universitaris, i Obinze s’instal•la a Londres, en la clandestinitat, per reunir-se en breu amb ella.
A U.S.A. ella pren consciència, per primera vegada, que és una DONA NEGRA (quelcom tan quotidià com pentinar-se). Ell, a Anglaterra, de la lluita per la SUPERVIVÈNCIA on l’única sortida és l’adaptació i la invisibilitat. Tots dos son víctimas del racisme i el desencant de pensar en “una vida millor allà, lluny i fora d’aquí”.
Dues vides, temps, distància i destí.

Pots llegir la novel·la a Ebiblio clicant aquí.

Aquí podeu veure la trobada amb l’autora que tingué lloc el 10 d’octubre de 2017 al CCCB:

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X