Recomanació digital del dia: “Los sentimientos del príncipe Carlos”

 In Noticies, recomanacions

Los sentimientos del príncipe Carlos / Liv Strömquist. Reservoir Books, 2019

Des dels seus inicis, ja a les tires còmiques en premsa, el còmic sempre ha reflectit les tendències i els canvis socials. Actualment, però, el còmic ha arribat a un punt de maduresa anant més enllà: de mirall social, passa a esdevenir plataforma d’anàlisi i debat social.
L’activista política i locutora de televisió Liv Strömquist, molt coneguda per la seva història alternativa de la sexualitat femenina “El fruto prohibido”, ens presenta aquí un recorregut per diverses formes i estratègies d’organització amorosa, sexual i familiar (les seves vinyetes ens remeten a aquells “usos amorosos” de Martín Gaite o la teoria de l’amor d’Eva Illouz) amb humor i sentit crític.
Les paraules de Charles, príncep de Gal·les, en el moment de la presentació oficial del seu matrimoni amb Diana Spencer, més enllà de l’anècdota o el morbo, són el punt de partida de la dibuixant sueca per tal de posar en dubte i combatre tòpics al voltant de l’amor romàntic, de l’existència d’un destí únic i comú en el món de la parella i l’enaltiment de la família nuclear en l’era del postcapitalisme.
“Los sentimientos del príncipe Carlos” pot ser una lectura de capçalera en temps de construcció de grans mites sobre qui és l’altre i què significa el contracte amorós. Antropologia de butxaca.

Per llegir l’exemplar d’Ebiblio cliqueu aquí.

Aquí teniu un petit tastet:

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X